Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restart 1.5.1 – nenechte se zdržovat operačním systémem (recenze)

Pokud vás již omrzelo zdlouhavé zavírání otevřených oken v systémech Windows před jejich ukončením, máme pro vás jednoduché řešení. To se může hodit i těm, kteří chtějí v mžiku a jedním klikem ukončit běh počítače a ještě doběhnout odjíždějící autobus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

NABAN

Multiklávesnice za cca 3 kila
Vypínám XP jediným tlačítkem klávesnice  bez instalace jiných ovladačů než standardních v XP.
0/0
18.8.2004 21:24

ganjamen

nejrychleji nabíhají ME !!!!
na Celeronu 533MHz za 10s!
0/0
3.12.2003 10:58

BENY

Re: nejrychleji nabíhají ME !!!!
Nevěřim, jenom test paměti a detekce grafiky a disků trvá min 6s
0/0
23.3.2004 2:35

ganjamen

Re: nejrychleji nabíhají ME !!!!
jasne, pocitam to od ukonceni techto tedekci v okamziku kdy zacne HDD pracovat
0/0
18.4.2004 14:33

DeeDee

můžete poradit
ahoj .. když mám W2003 a chci tenhle prográmek použít.. bude to fungovat ?? kvuli tý tabulce cose musí vyplnovat při vypnutí a hlavně .. když budu mít aktivní aplikaci.. např CZDC++ a dám hybernaci... co se stane s tim softem když znova naběhne z "obrazu" paměti ?
0/0
7.11.2003 3:26

BSA

legalnost
a to mate vsechny nainstalovany legalne? ten majetek vam zavidim :)
0/0
4.7.2003 16:54

Vláďa

Start do pár vteřin?
Já nevim jak vám, ale mně nabíhají Win XP tak 2 minuty. Je to samozřejmě daný množstvim nainstalovanych programů, který se spouštějí po startu (antivirus, firewall, WindowBlinds, Ad-Watch, Audio Slider, Girder ...). Ale ani nová instalace dřív než za takovych 30 vteřin nenaběhne. Mam Athlon XP 2000+/7200 ot. disk/256 MB RAM. Ale mam na to řešení - nepoužívam klasický vypínání, ale režim spánku (hibernaci). Počítač se vypne do 10 vtečin ať se děje cokoliv a naběhne tak za 20 vteřin v tom stavu, jako sem ho vypnul. Čas od času je samozřejmě nutnej i normální restart. Jinak nevidim v uspávání počítače žádnou nevýhodu. Čau, Vláďa
0/0
3.7.2003 13:31

Kuba

Re: Start do pár vteřin?
No ja sem to meril a od zmacknuti power do nabehnuti obrazovky pro prihlaseni do systemu mam mene nez 20 vterin.. s prihlasenim, napsanim hesla a nabehnutim nez prestane blikat HDD ledka je to tak do 30 vterin. Taky se mi spousti dost procesu.. mam TBirda 1333 a 768MB RAM. Hibernaci nepouzivam, jenom na notebooku - abych nemusel po zapnuti cekat nez se mi vsecko nahraje a znova startovat Notes, BTTray, ICQ a podobne picovinky.. tam je to rychlejsi nez klasicky start - mam na nem W2000 a pri restartu nez to vsecko nabehne tak je to nekonecny..
0/0
3.7.2003 13:52

Wojta

Re: Start do pár vteřin?
Rekord !!!! -  15 vterin od zmacknuti tlacitka POWER
0/0
3.7.2003 14:41

daf

Re: Start do pár vteřin?
Kup si vic pameti, takhle tam toho mas fakt hodne a budes mile prekvapen jak se to zrychli. Mam 1GB RAM a podobnou konfiguraci, boot je hotov do 30 sekund i s natazenim firewallu, antivira a spousty dalsich
0/0
3.7.2003 16:36

ric

parametry prikazove radky

nezda se mi ten program marny,ale pro me je dost rozhodujici, jestli to umi i pracovat s parametry prikazove radky - klikani do systray neni pro me.

na vypnuti pouzivam jednu asi z milionu funkci programu girder, jinak taky nekdy pres rundll.exe + parametry (i pro restart +jine parametry), a nebo to vypnu tak ze zmacknu vypnout tlacitkem na ATX case. ale to jiste neresi problemy s vypinanim nekterych lidi - kdyz sou tam skapane nejake procesy. jeste bych trochu mozna poradil pouzit v boot.ini parametr /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

pokud to tady nekomu pomuze ci to nezna.

 

0/0
3.7.2003 11:33

ric

Re: parametry prikazove radky
spis se mi jevi pouzivani jednoucelovych nebo primo systemovych veci k temto uvcelum jako lepci. shedulovani restaru a vypnuti, i ty restarty a vypinani samotne...
0/0
3.7.2003 11:40

bob

při používání jednoho systému....

...je to poněkud zbytečné se trápit čekáním či instalovat další dlouhodobě neověřené programy, zvlášť máte-li ATX.

Prostě dám vypnout, byť to nějakou dobu trvá (jak u W2K, tak u WinXP), jednou se to vypne.

Ale všiml jsem si jednoho příspěvku, že se nevypne vůbec, tak to bude asi nějaký hodně hustý proces či spyware rulez na pozadí :)

0/0
3.7.2003 11:13

Vláďa

Re: při používání jednoho systému....
Vůbec ne, stačí neuloženej dopis ve Wordu a počítač se ti nevypne. Kromě toho se mi někdy WinXP nevypnou sami od sebe vůbec. A ani po hodně dlouhej době ne. Někdy se teda vypnou samy a hodně rychle a napíšou tam takovou zajímavou modrou obrazovku :-)
0/0
3.7.2003 13:23

Heralik  

Nekolikanasobne vypinani
No, ja mam u svych WIN XP problem v tom, že když je chci uzavřít standartně přes start - vypnout, tak to musim kolikrát zopakovat několikrát. Nevím čím to je způsobené, každopádně klepnu na Vypnout, program skočí do te uzavírající obrazovky (ale nenapíše tam Vypinam system,), ale po chvilce se znovu vrátí zpět k ploše se všemi ikonkami. Zavřu to znovu a to same. Ale když to stihnu rychle dvakrat za sebou (klepnu na Vypnout a než to skočí do ukončovací obrazovky, tak akci rychle zopakuji), tak se plocha vyčistí a skočí to do té ukončovací obrazovky už s napisem Vypinam system a po chvíly dojde už ke standartnímu vypnutí. Nevíte čím by to mohlo být?
0/0
3.7.2003 10:34

ric

Re: Nekolikanasobne vypinani
toto se mi stavalo na nekterych strojich. nekdy to zpusobuje nektera z bezicich aplikaci (hlavne v systray - napr. radiator, nektera verze SIM/simple instant messanger, aj.) nebo to nekdy umi delat i kdyz je v xp vypnuta funkce u uzivatelskych uctu "pouzivat uvodni obrazovku"
0/0
3.7.2003 11:25

Heralik  

Re: Nekolikanasobne vypinani
Díky, vyzkouším ty rady. Spyvare, jak tu hodil do placu, by tam snad byt nemelo, pouzivam AD Aware i s tim AD Watchem, a pravidelne ho aktualizuji, tak (snad - nikdy nevis) tam nic neni. V tray mam spusteny NOD32, EmEditor, ten AD Aware Watch a soft na ISDN, ale to by snad melo byt vse. Je mozne, ze to dela nektera z techto aplikaci, zkusim je pred vypnutim zavirat a uvidime.
0/0
3.7.2003 11:35

Jerry

Re: Nekolikanasobne vypinani
Nepouzivas na posti TheBat? Ten mi presne tohle dela. Kdyz mi kontroluje postu, tak XPcka proste nevypnu. Bohuzel mi kontroluje dost casto asi 5uctu, tak me obcas pekne stve:-(
0/0
3.7.2003 16:14

GOGO

pravda z poloviny
Dovolím si souhlasit že je to riskantní,ale pokud nějaký proces zamrzne....nebo je pomalá odezva sítě tak je to lepší killnout,stejně pokud se PC nevypne do 1 minuty, tak ho  vypnu vypínačem.Killnout to (sice násilně) přez API je možná lepší než to vypínat ze zásuvky natvrdo,kdy se mohou poškodit i data na disku(ztracené klastry a pod...) ,či se mýlím?.Takže ten program  k něčemu je,když už stojí vokna za p*d. a neumí se ani vypnout
0/0
3.7.2003 7:51

TaiTai

Re: pravda z poloviny
Mno jo, použití v krajním případě je OK, ale pokud tendle prog. budu používat STANDARTNĚ na všechny app v PC, tak je to přeci DOST RISKANTNÍ neníliž tak ??? Já jsem dělal podobnou app. a tam jsem to řešil tak, že jsem ukončoval procesy standartní cestou (posílal jsem všem app. resp jejím oknům MSG o "normální ukončení" a sestřeloval jsem skutečně jen procesy, které byli mrtvý !, pokud app hodila eške nějaké okno (většinou Yes/No pokud šlo o save/potvrzení ukončení anebo info dlg Ok) tak jsem jej navíc platně "programově" odkliknul... Takže pokud to tadle app nedělá stejně anebo podobně , tak je prostě NA NIC. :o) Ale nebudu tu házet špínu na něco co jsem si nenainstaloval... je dost možné že to má autor app. ošetřené (ale dost o tom pochybuji)
0/0
4.7.2003 6:52

TaiTai

Tedy fakt jo !?!
Jestli mě rozum a znalosti neklamou, tak : Odstřelení aplikací pomocí této utilitky považuji za riskantní !!! Ukončit aplikaci lze pouze dvěma způsoby (které odpovídají i svojí "rychlostí" odezvy) normálně(pomalu) anebo nenormálně(rychle)... Win Api k tomu mají "ty správné fce" a u té druhé , která Killuje procesy je v každé dokumentaci napsáno že se má používat pouze V KRAJNÍM PŘÍPADĚ !!! Protože může dojít k nesprávnému ukončení app... (asi "skoro" tak jako když by jste PC vytáhli ze zásuvky) WinApi 32 : TerminateProcess ...The TerminateProcess function is used to unconditionally cause a process to exit. Use it only in extreme circumstances. :o) Prostě a jasně app. a okna nelze ukončit správně jinak než se tak děje...pokud je to jinak,tak je to na ho*vo. Ostatně nevidím jediný důvod proč nepoužít při vypínání PC svojí myš a rozum a neukončit všechny aplikace ručně (včetně uložení všech neuložených změn :o) )a na zbytek cyklicky mačkat Alt+F4 (dokonce se stane to že pokud už nemá Win co zavírat tak nabídne dialog spánek / restart / vypnutí... Mno ....
0/0
3.7.2003 6:39

wxed

Re: Tedy fakt jo !?!
Kdyz vytahnes comp ze zasuvky, muzes prijit pri velke smule o obsah celeho disku. Kdyz killnes proces, prijdes jen o neulozena data z toho procesu, ale pokud ho killnes umyslne, asi uz mas vse ulozeno (nebo proces zamrzl a ukladat stejne nejde).
0/0
3.7.2003 8:37

JamesCloud

Re: Tedy fakt jo !?!
a fuuuuuj totalne plny Tempy... kdo je pak má pořád mazat??? To se týká hlavně Win98, i když v XP to je taky někdy problém
0/0
3.7.2003 14:02

tsunami

Re: Tedy fakt jo !?!
proc se nepisou programy tak aby i po odstreleni docasny soubor z tempu zmizel?
0/0
3.7.2003 14:43

bůček

Sem první
první příspěvek v diskuzi.....co sem vyhrál?
0/0
3.7.2003 5:42

Honza

Re: Sem první
Nic... A běž zase spát. 
0/0
3.7.2003 8:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.