Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak se zbavit nabalených komponent v internetovém prohlížeči IE

Objevují-li se vám v prohlížeči Internet Explorer různé ovládací lišty, ikonky či další nechtěné prvky, které byste rádi odstranili, ale nevíte, jak na to, potom můžete vyzkoušet zajímavý prográmek, se kterým se jich lehce a hlavně zdarma zbavíte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jerry

Jak se zbavit nsbalených komponentu v internetu

       

    vy

cistit

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    vycistit prohlízec ?

 

 

 

0/0
28.9.2004 14:19

Beny

Firefox
Já jsem spokojený s Firefoxem a s jejím skvělým pluginem Adblock, který nezobrazí reklamu, což je zvlášť na Idnesu potřeba :-))
0/0
23.9.2004 23:17

Kirk

Re: Firefox
Jojo, Adblock je super.
0/0
24.9.2004 12:29

Dadanek

Problem s IE
Mame v praci jeden pocitac s Millenium edition, a jako prohlizes je Netscape pripojeni k intrnetu LAN a stale vyskakuji pop-up window v IE ikdyz jej nepouzivame. Antivir NAV nic nenasel Ad-aware nic nenasel, nejake napady jak toho cervika ci co to je odhalit?
0/0
23.9.2004 18:29

samantino

komplikovat?

 

Já používám IE normálně a žádné problémy nemám. A pokud to není člověk, který chodí každou chvíli na nějakej warez či co, tak by taky neměl mít. A pokud se objeví nějake toolbar, tak comp projede programem typu ad-aware, nebo smaže zlé soubory v dokumentech (cookies...) a má klid.

0/0
23.9.2004 16:18

Ivan

Re: komplikovat?
Jiste, nez si pustit do pocitace nejaky fuj!fuj! moderni prohlizec, to je lepsi hrat si s programky typu ad-aware. No, kazdy sveho stesti strujce.
0/0
23.9.2004 16:34

samantino

Re: komplikovat?

 

chtěl jsem tím říct, že IE je pro normálního uživatele víc než ideální. Profíci používají jiné browsery, ale to na tom nic nemění. Používám internet denné, prohlídnu stovky stránek a za začátečníka se nepovažuju. A pokud se něco podrbe, tak si to spravím. Ale proč používat na ten server ten prohlížeč a na jiný onen?

 

0/0
23.9.2004 16:50

Ivan

Re: komplikovat?
Take pouzivam jen jeden prohlizec na vsechny servery - totiz Firefox.
0/0
23.9.2004 19:40

Ivan

Doporucuji Firefox
www.czilla.cz
0/0
23.9.2004 16:18

Zig

MyIE2
me IE nevadi ale vic se mi libi MyIE
0/0
23.9.2004 14:33

tomáš

doporučuju se zamyslet
Musím se smát, když čtu, že IE je shit. A proč? Hnusný ikonky? :-) Jsem programátor, programuju podnikový informační systémy, který běžej v IE. Zákazník si může připlatit 10-30% z ceny, aby mu systém chodil i na něčem jiným než je IE 5.5 a lepší. Ještě to nikdy nikdo nechtěl. Stav na Internetu 96% IE. Já kvalitu software hodnotím podle podpory vývojářům a to je nebetyčný rozdíl. Na microsoftu MSDN library, diskusní skupiny, members helping members, podpora od micorosoftích MSDA (reagují pouze na smyslupln dotazy s netriviálními odpověďmi). Běžte do háje s jinými browsery. Vadí vám, že vývojáři programují jen pro IE. Proč? Proč to mají dělat ještě pro 4% uživatelů, když je to bude stát 30% námahy navíc? Spousta vychytávek, který má v sobě IE pro vývojáře prostě jiný browsery nemaj... Nejvíc se mi líbí, jak se říká, že IE je nestandardní. Bože asi nechápu význam slova standard. Já myslel, že standard je to, co je nejrozšířenější na trhu a ne to, co za standard prohlásí dědula z W3C. Prostě buď chcete udělat ve finále statický sránky (ať už generovaný jakkoli), nebo vytváříte v exploreru MDI aplikačku, která používá webový služby, má menu, kontextový menu, dialogy, pohyblivý subokna (MDI) atd. To jde udělat jen v IE, ostatní je fakt shit a za tím si stojím. Nehodnotím totiž barvu ikonek jako vy. Troubové! :-)
0/0
23.9.2004 12:50

M@rtin

Re: doporučuju se zamyslet

Naprosto souhlasím se vším, co jsi napsal, s výjimkou jednoho - standard. IE není a asi nikdy standard nebude. Jsou dva druhy standardů: "de jure" a "de facto". De jure je takový standard, který je definován černé na bílém nějakou standardizační organizací. To, že jej nikdo nedodržuje, neznamená, že to není standard. To, že 96% lidí něco (IE) používá (ať ku spokojenosti či nespokojenosti), z toho nedělá pravý standard, maximálně de facto standard. Stejně je to s kódováním ve Windows (Win1250). Používají ho všechny Windows aplikace, ale Win1250 opravdovým standardem nikdy nebyl a proto taky máme pořád tolik problémů s konverzemi diakritiky mezi různými systémy, ať už jde o Unix nebo jen obyčejné titulky k DivX filmům.

Ale jinak máš pravdu, jako vývojář a analytik velkých systémů to mohu jen potvrdit. Tak asi tak...

0/0
23.9.2004 13:18

tom

standardy
Standardy jsou z určitýho úhlu pohledu volovina. Jak mám být nejlepší na trhu a zároveň standardní? Nejlepší firma musí prostě být nestandardní a budoucí standardy teprve vytvářet. Ouřadové se musí přizpůsobovat trhu. Ne naopak.
0/0
23.9.2004 18:05

Kirk

Re: standardy
Legracni nazor ;-) Nejlepsi firma vubec nemusi byt nestandardni. Proc prosimte ? Vis vubec, jak funguji W3C standardy ? A standardy jsou velmi uzitecne. Napriklad kdyz pises WWW prohlizec pro novou platformu, nebo nejaky program, ktery WWW stranky interpretuje nejakym neotrelym zpusobem. Musis se o neco oprit : o standardy.
0/0
24.9.2004 12:27

mpscz

Re: doporučuju se zamyslet
U informacniho systemu plne souhlasim, protoze tam si urcuje firma na cem to ma fungovat a je ztrata casu to programovat pro jinou platformu nebo OS (pokud to nehodlate prodavat dal). Neco jineho je ale internetova prezentace. Ta by mela byt pokud mozno univerzalni, a ne prohlasit "Je to super, (ale jsem linej:o), tak to bezi jen v jednom prohlizeci verze XX.YYZ" a beda Vam, kdyz navstivite me stranky s necim jinym... (typicky priklad ignorance je uz tady nekde zmineny KB internet banking) S jedinecnou podporou vyvojaru MS IE ale Vami take uplne nesouhlasim, podobne "vychytavky" nebo dokonce cele externi aplikace (MS nekompatibilni) si muzete pro Mozillu celkem jednoduse vyrobit take. http://xulplanet.com
0/0
23.9.2004 13:34

Shadow

Re: doporučuju se zamyslet
"...Proč to mají dělat ještě pro 4% uživatelů, když je to bude stát 30% námahy navíc?..." kdyz to neumis, tak jdi delat neco jineho. "...Spousta vychytávek, který má v sobě IE pro vývojáře prostě jiný browsery nemaj..." a spousta tech super vychytavek jsou taky super bezpecnostni diry. "...standard je to, co je nejrozšířenější na trhu a ne to, co za standard prohlásí dědula z W3C..." tak to opravdu nechapes smysl standardu. A poslednim slovem jsi jen dokazal svou uroven :-/
0/0
23.9.2004 14:10

Tom

Re: doporučuju se zamyslet
OK. Ty si myslíš, že to neumím já, já si myslím, že ty nevíš, o čem je řeč. Řekni mi, jak v mozile zajistíš dědičnost chování vizuální komponenty, kterou sis nadefinoval pomocí dhtml component behavior. Nejde to, zjišťoval jsem si to. V IE jo. Jasně, že to můžu nějak obejít. Dřív se taky neprogramovalo objektově ale procesně a ty programy fungovaly. Mně ale není jasný proč mám programovat dřevně, když můžu pracovat moderně. O žádný bezpečností díře, která by souvisela s výrobou html komponent v javascriptu nevím. A ještě k tomu standardu. Běž a kup si standardní software podle tebe. Ale nesmíš se pak divit,že budeš jedinej, kdo ho má a nikdo jinej už s tebou kompatibilní nebude, protože všichni ostatní jsou jaksi jinak (stejně) nestandardní. K smíchu.
0/0
23.9.2004 18:02

Kirk

Re: doporučuju se zamyslet
Jen si tak nevyskakuj, jsme minimalne dva.
0/0
24.9.2004 12:28

tom

Re: doporučuju se zamyslet

Je vás víc. www.navrcholu.cz

4%

0/0
24.9.2004 21:49

apf

Re: doporučuju se zamyslet

evidentne se na to divas z pohledu bezneho uzivatele a nemas tuseni o cem Tomas pise. Kto dela neco podobneho, musi s nim jen souhlasit. Spoustu vychytavek typu behaviors, dynamic properties, print templates proste bezny web nevyuzije, tak se o nich v sirsim povedomi nevi a dokolecka se jen otrepavaji bezpecnostni diry apod. Schvalne kdybych se zeptal lidi, co vytahuji argument bezpecnostnich der IE, at mi reknou o nic neco vic, nejaky priklad, 95% nema ani spetku zkusenosti, jen to nekde cetli a jsou moudri. To same pro vetsinu pripadu typu "IE mi nainstalovalo spoustu sracek" - spociva v honbe za pozadovanym obsahem a odkliknuti a neprecteni si potvrzovacich dialogu pred inicializaci ruznych komponent a pod. Myslim, ze ani pri defaultnim nastaveni zabezpeceni se jen tak neco samovolne nenainstaluje, alespon ne primo z webu. To ze si hromada lidi nainstaluje aplikace typu Kazaa Desktop je proste smula, jen nevim pro koho (nebo co) vic...

0/0
23.9.2004 19:10

Lumpy

Re: doporučuju se zamyslet
"Schvalne kdybych se zeptal lidi, co vytahuji argument bezpecnostnich der IE, at mi reknou o nic neco vic, nejaky priklad, 95% nema ani spetku zkusenosti, jen to nekde cetli a jsou moudri. " http://lumpy.kbx.cz/index.php?p=40
0/0
29.9.2004 16:02

liq

Re: doporučuju se zamyslet
dobry den pane fasisto :) napadlo vas ze by take nekdo pouzival i jiny OS a jine nezli m$ technologie? asi vas microsoft priliz snedl...
0/0
23.9.2004 19:00

[Jooky]

Re: doporučuju se zamyslet
Ja sa zase smejem na tebe. Tie statistiky ze xxx ludi pouziva IE si mozte niekde strcit, lebo aj ja mam nastavene v alternaticnom browseri ze sa ma tvarit ako IE aby sa mi stupidne stranky nacitali nie len skoncili z chybou ze zly browser. A co sa tyka IE tak ten na mojej masine rozbeham iba v simulatore win prostredia. Takze nikto mi ho nutit nebude.
0/0
23.9.2004 19:29

Joker

Re: doporučuju se zamyslet - achjo, achjo
Tady je ovšem dost podstatná věc - a to ono "Jsem programátor, programuju podnikový informační systémy, který běžej v IE". Troufnu si říct že do toho problému trochu vidím, takže - stránka pro podnikový IS a pro Internetovou prezentaci se dělá úplně jinak. Dělal jsem na projektech pro firemní intranet které běžely jenom v IE6 - A BYLO TO NAPROSTO VPOŘÁDKU! Když na to ve firmě koukají jenom z IE6, tak nikoho nezajímá jak by to chodilo třeba v Mozille. Ovšem rozhodně bych si nedovolil dát takovou stránku na Internet. Právě když mluvíme o těch moderních technologiích, tak při dělání Internetových stránek narazíte s IE na problémy každou chvíli - namátkou: Neumí CSS2 (hlavně některé vlastnosti hodně citelně chybí), někdy chybně vypočítává umístění prvků; a že už tyhle dvě dokážou hodně znepříjemnit tvorbu stránek, ale nejhorší je že IE se prostě chová stylem "Bill ví lépe než vy, co jste chtěli udělat"; tj. že IE prostě odhaduje "co autor chtěl tím kódem říci" a to pak zobrazí. Na závěr ještě dvě věci: Podíl uživatelů Internet Exploreru už není 96%, ale 93% a klesá. U IE 5.5 a vyšších je to tuším 90%. Tak zkuste udělat třeba e-shop a říct zadavateli "No, 10% zákazníků se tam sice nedostane, ale jinak je to super". A druhá věc: Udělat web na Internet podle normy nezabere o 30% víc času než jen pro IE. A pokud to někomu tolik zabere, tak by se měl stydět brát za to peníze.
0/0
24.9.2004 8:12

samantino

Re: doporučuju se zamyslet - achjo, achjo

 

Popularita a využívání IE klesá, protože se MS vůbec nesnaží dělat nějaký upgrade. Vydává jen samý záplaty (což nejednoho odradí) a o samotný program se nestará. Trochu vylepšení se objevilo v SP2, ale celkově je IE pořád ve stejné verzi prakticky od vydání Win XP. Problém bude asi tady. Všichni jen prahnou jen po Longhornech (..."už aby byly...") a MS se zase vláčí po soudech. Když je prostě někdo dobrý, tak bychom mu to neměli brát. Ale taky co je moc to je moc. A styl My za vás se mi taky nelíbí!!!

0/0
24.9.2004 17:28

Vašek

IE a banky
IE je na prd, ale pro internetové bankovnictní (např KB, ale i jiných bank) je nepostradatelný... :-(
0/0
23.9.2004 12:48

Tomáš

Re: IE a banky
Přesně tak. Ach jak má nevkusné ikonky...
0/0
23.9.2004 12:52

Ivan

Re: IE a banky
Co to meles ???
0/0
24.9.2004 17:45

Howard

prevence
Vsichni vime, ze nez lecit nemoce, je lepsi prevence. Totez s IE.
0/0
23.9.2004 11:50

Kerim

Nepřesná formulace
Lepší by bylo napsat jak se zbavit celého IE. Bohužel, jak již psali někteří přede mnou, přestože v IE za celý rok neotevřu jedinou stránku na webu, tak je IE ve Windows nepostradatelný. Jaký to shit!!!
0/0
23.9.2004 9:06

test

Re: Nepřesná formulace
pokud chces odstranit IE z Windows staci najet do vladacich panelu->pridat odebrat programy->pridat odebrat soucasti systemu a tam zrusis vyber IE, pak uz te nebude otravovat. Ale nektere jeho knihovny ve Windows byt musi. Hlavne proto, ze jej vyuziva samotny system.
0/0
23.9.2004 10:17

Mkjirka

Zlatá opera
No já přešel na operu asi před měsícem :-) sice má sem tam nějakou chybičku ale neni to nic fatálního. IE mi teď příjde ve srovnáním s operou jako nepovedená utilitka od nějakého amatéra :-)
0/0
23.9.2004 8:41

Re: Zlatá opera
Ono to zase neni az tak horky jak kazdej pise ! Znam hodne lidi kteri presli na Operu a Mozillu a FireFox a hned jak si to nainstalovali tak IE byl shit. No a po par dnech byli radi ze maj IE na compu protoze proste potrebovali neco zobrazit a opera a spol to neumeli. Takze dnes sice pouzivaji Operu a FireFox a spol ale porad jsou radi ze maj poruce IE. A neverim tomu ze i ty ho obcas nepouzijes. R.
0/0
23.9.2004 9:12

hippo

Re: Zlatá opera
Presne. Kazdej kdo ma ty windows tak se IE stejne uplne nezbavi a kdyz ano zaplace co vsechno prestane fungovat. Proste pouzivam jen firefoxe, ale stava (ne uplne denne), ze neco proste nezobrazim a bohuzel to treba potrebuji k praci. Typicka hlaska je javascript okynko kricici , ze musim mit IE 5 a vyssi hned jak se objevi muj hippofox (tedy firefox) :-)
0/0
23.9.2004 9:54

Quak

Re: Zlatá opera
Používám Mozillu a jsem s ní nadmíru spokojenej, včetně poštovního klienta s jeho dokonalým antispamovým filtrem. Na druhou stranu přiznávám, že občas zkrátka musím použít IE, protože někteří tvůrci aplikací na webu zkrátka tvoří pouze pro IE a víc je nezajímá (např. hyperlink.cz). Toto však není chyba Mozilly a jí podobných, ale těch programátorů a Microsoftu, který si vše upravý dle svýho...
0/0
23.9.2004 9:59

Karel Kahovec

Re: Zlatá opera
Tak, tak, když si pořídíš auto s kolama 48" místo 13", taky je vinou Barumu, že nemaj gumy na tvůj stroj v každém krámku - ve všech variantách dezénu a od různých výrobců, viď?
0/0
24.9.2004 9:14

Howard

Re: Zlatá opera
Ja jsem uz pres rok ani na chvilku nespustil IE. Vite, co delam, kdyz narazim na stranku, ktera se v Opere nezobrazi spravne? Spustim si Firefox, prohlidnu, zavru.
0/0
23.9.2004 11:46

Re: Zlatá opera
Mám taky Operu a spokojenost. Ještě k článku bych poznamenal, že i když se Opera musí instalovat, tak stačí tu instalaci pak normálně překopírovat a funguje to taky. Protože už jsem si na Operu zvykl nakopíroval jsem si ji na flashdisk a chodí taky. No a to že na některých stránkách je skript "if (browser==MSIE) zobraz_stranku(); else kriticka_hlaska(); " tak to není chyba Opery nebo Mozilly
0/0
23.9.2004 12:23

Joker

Re: Zlatá opera
anonym = Joker, zapomněl jsem podpis
0/0
23.9.2004 12:24

JIBorg

Re: Zlatá opera
Presne, proto je nejlepsi Maxthon(stare MyIe2), tam mam funkce skoro jako v opere, i nektere navic(lepsi tahani odkazu z textu) a zobrazi mi to vse jak ma
0/0
23.9.2004 12:53

Re: Zlatá opera
Souhlas! Operu mám, ale taky používám MSIE, protože blbci co dělaj webový stránky kolikrát zapomenou na podporu pro ostatní prohlížeče kromě MSIE. Zkoušeli jste třeba dohledat zásilku České Pošty přes Operu? Přes Operu=Nefunguje. Ani cokoliv jiného. Jenom Safari to umí a MSIE (samozřejmě). Nenávidím kidy typu "MSIE je shit, Opera je cool". Většinou lidi co tohle říkaj, buď MSIE používaj a maj mindrák, nebo se stydí přiznat že Opera neotevře vše a že na to musí tedy s MSIE
0/0
23.9.2004 13:03

  1. e
  2. de
  3. de
  4. de
  5. de
0/0
23.9.2004 8:12

retro

Podstata vsech problemu je IE samotnem.
Je to neverending story. Proc nejakymi programy tretich stran zaplatovat ci upravovat IE? Podstata vsech problemu je IE samotnem. Kdo ji zkusil Mozillu, zvlaste v kombinaci s pluginem Adblock, nikdy se k IE dobrovolne nevrati. IE je nutne pouzivat pouze pro spatne napsane stranky nedodrzujicich standardy, ale tech s rozsirujicim se pouzivanim alternativnich prohlizecu rapidne ubyva.
0/0
23.9.2004 8:05

Brouk Pytlik

Re: Podstata vsech problemu je IE samotnem.
Nemáš zcela pravdu. Mozillu používám asi od 1999. IE tu mám, jen že ho tu mám. Jenže k tomu abych zasral IE různým bordelem ho nemusím ani používat. Občas se najde nějaký prográmek, který ti tenhle bordel do IE nacpe při vlastní instalaci a nedává ti moc na výběr, jestli to chceš, nebo ne. Bohužel, je to tak. A pak tu máme hromadu programů, které IE používají k přístupu na web. Taky proč ne, když IE je téměř na všech počítačích s Windows. Bohužel tenhle bordel v IE může ovlivňovat i tyto další aplikace a tahle utilita tedy není bezpředmětná ani pro uživatele Opery, prohlížečů postavených na Géčku,
0/0
23.9.2004 8:18

Petr

IE ?
Od té doby co používám Mozillu ( cca 6 měsíců ) nevím co jsou to problémy s podivně chovajícím IE. Např. změna domovské stránky a jiný podobný Spyware. :o))
0/0
23.9.2004 7:39

jika

Win XP SP 2
Dobré řešení pro Win 2k a nižší, ale u IE běžícím pod Win XP podobnou funkčnost nabízí aplikace zahrnutá v SP 2.
0/0
23.9.2004 1:07

--23--

IE?
ja radsi operu
0/0
23.9.2004 1:18

loopmaster

Re: IE?
ja taky, ale priserne mi zasira pamet.
0/0
23.9.2004 8:23

martin1414

Re: IE?

Taky jsem se snažil používat operu / mozilu ale když tam nejde korektně spousta eshopů.

Zkuste třeba s tou vaší operou http://www.tipcars.com/ a jste v pr...

takže u IE s SP2 už nevyskakují popup okna (dříve stačil PopUp stopper) a NoFlash! mně spolehlivě zbaví opruzujících flešovejch reklam a jsem s IE naprosto spokojený.

0/0
23.9.2004 9:01

T.

Re: IE?
"Zkuste třeba s tou vaší operou http://www.tipcars.com/ a jste v pr..." - no rekl bych, ze v pr.. je spis provozovatel takhle zhovadile udelanech stranek. Nedostanu se tam nicim jinym nez M$IE z pod windows? Smula, ale samozrejme jeho. Prisel o mozneho zakaznika.
0/0
23.9.2004 9:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.