Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Firefox: tunning prohlížeče

V čem tkví kouzlo nové verze internetového prohlížeče Mozilla Firefox 1.0? Jednoduše řečeno: ve funkčnosti, rychlosti, jednoduchosti a také rozšiřitelnosti. Rozhodujete-li se, zda opustit MSIE, podívejte se, jak skvěle lze Firefox 1.0 rozšířit a zvýšit tak vlastní komfort při brouzdání internetem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

dzanny

Co mám dělat?
Nainstaloval by jsi mi ten Maxthon pod Linux? Mě to nějak nejde, on ne a ne se spustit. Nebo že by nebyl multiplatformní? Ale to by měl být, když je tak skvělý...
0/0
25.1.2005 1:01

Deth

Proč Firefox když je tu Maxthon
Jednoznačně proti používání Firefoxe stavím prohlížeč Maxthon, který ač stojí na jádře IE je přívětivější k uživateli a obsahuje funkce, které do Firefoxu je třeba doplňovat. Jestli někdo chce skutečně pohodlně brouzdat i-netem, tak dá na má slova.  
0/0
23.1.2005 13:50

Linkman

maly egg vo Firefoxe
napiste si namiesto url about:mozilla :) A tak nakonec zvíře padlo a nevěřící se radovali. Ale vše nebylo ztraceno, neb z popele povstal velký pták. Pták se zahleděl dolů na nevěřící a seslal na ně oheň a bouři. A tak bylo zvíře znovuzrozeno se svou obnovenou silou a stoupenci mamonu se plazili hrůzou. z Knihy Mozilly, 7:15
0/0
17.1.2005 22:58

Io jako ten měsíc

Je to fajn
Tady to je fajn http://extensionroom.mozdev.org/ Hlavně se mi líbí ta utilita na blokování Flashů Něco jako FlashSwitch http://www.flashswitch.com/
0/0
3.1.2005 18:58

David Hanousek

Co to je "tunning"?
Možná by autora zajímalo, že slovo "tunning" v angličtině neexistuje. Patrně měla na mysli tuning...
0/0
12.12.2004 14:59

Rychlý G.

Re: Co to je
Právě teď mě to dostalo. Článek jsem vyhledával zadáním tuning firefox a prý slovo nenašel. Ale já to nakonec našel.
0/0
19.12.2004 21:04

xtonda

Paměť a rychlost
Přiznejme si to otevřeně Mozilla není rychlá (teď mám na mysli aplikaci jako celek, nikoliv jen rendering stránek) a rozhodně není skromná na paměť. Teď ji mám puštěnou, v jednom okně mail klient (mám cca dvě desítky složek a celkem 110 000 (sto deset tisíc mailů) a vdruhém tři záložky s weby a mozilla si bere cca 75MB paměti. Pokud jí intenzivně používám (přes deset otevřených oken browseru, v průměru tři záložky na okno + mail) tak si snadno vezme i dvojnásobek a iobčas otevření dalšího okna i na slušném stroji trvá vteřiny. Přesto je pro mě spousta jejích vlastností natolik přínostná a příjemná, že ji používám jako svůj hlavní prohlížeč již od verze M18, za tu dobu asi 2 milestone verze byly špatné, že jsem s do vydání další uchýlil k MSIE, ale jinak jen Mozilla. Čekám až budu moci přejít na Ff + Tb, přeci jen mít mail a browser v jedné je občas komplikace.
0/0
9.12.2004 22:00

n00b

Re: Paměť a rychlost
vymaz si "pamet" v multizille (MAS) je to v quickpref.. pak mozna zmenis nazor na to jak zere pamet ..
0/0
21.12.2004 22:42

xtonda

S validitou bych to nepřeháněl
Validita je hezká věc, ale nic se nemá přehánět. Tudle jsem potřeboval udělat určitou funkcionalitu a měl jsem tři požadavky: funkgováni v MSIE, fungování v Mozille a validitu, bohužel se mi je nepodařilo všechny splnit. Hádejte na co sem se vykašlal - na validitu, takže mám nevalidní stránku funkční v Mozille i MSIE. W3C ať se de zahrabat, prohlásil jsem to za chybu v HTML standardu.
0/0
9.12.2004 21:41

Kirk

Re: S validitou bych to nepřeháněl
Coz ovsem vubec neznamena, ze to je chyba HTML standardu ;-) Pravdepodobne je to chyba MSIE.
0/0
10.12.2004 8:35

xtonda

Tři velmi mocná rozšíření mozilly/firefoxe
1. LiveHttp headers http://livehttpheaders.mozdev.org/ 2. Web Developer Extension http://www.chrispederick.com/work/firefox/webdeveloper/ 3. HTML Validator http://users.skynet.be/mgueury/mozilla/
0/0
9.12.2004 21:35

Libor Kříž

!!! pouze odkazy na doplňky a témata !!!
Ahoj, vidím, že diskuze se rozvinula do široka. Rád bych vás ale poprosil, pokud byste mohli do tohoto vlákna vkládat pouze odkazy na stránky, na nichž je možné naléz pouze rozšíření a témata... Rozšíření evidujeme již dost, hezkých témat již méně. Tedy pokud někdo z vás ví, kde se dají tyto prográmky stáhnout, díky za URLs.
0/0
8.12.2004 14:27

Libor Kříž

Re: !!! pouze odkazy na doplňky a témata !!!
Skvělé téma https://update.mozilla.org/themes/moreinfo.php?application=firefox&id=414&vid=1343
0/0
8.12.2004 14:31

wanja

tuning ff
takze priatelia po tom ako so precital tuto diskusiu a popozeral linky ktore sa tu vyskitli dostal som na thread o vylepseni rychlosti nacitavania webov FF zmenou nastaveni, trochu som to prestudoval a neni to nic komplikovane, mam pocitac na urovni (amd 3000xp 512 ram) a adsl 512/128 ale napriek tomu mozem povedat ze mi to zvisilo rychlost FF 40-60%, takze vrele doporucjem si to pozret aj ked mate pocit ze vam FF bezi dost rychlo link: http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=380718#380718
0/0
8.12.2004 12:35

ROSES LIVE

Proč se mi ve FF
nezobrazují ty emotikony pod konem pro psani prispevku ?
     
0/0
7.12.2004 11:31

Luke

Re: Proč se mi ve FF
Protoze programatori z iDnes neumej udelat dobrej editbox. A pritom to je tak jednoduchy...
0/0
7.12.2004 12:54

Kirk

Po delsi dobe clanek se zajimavym tematem
Po delsi dobe je to na technetu prvni clanek se zajimavou tematikou. Jen tak dal.
0/0
7.12.2004 11:27

jenik7605

Dotaz
Nevíte náhodou někdo, kam se ukládají informace o otevřených panelech v Maxthlonu? (resp. v MyIE2). Instaloval jsem si to na novy pocitac a rad bych si pretahl i ty panely, ktere byly na tom puvodnim. Diky
0/0
7.12.2004 9:34

Lukas Petrovicky

Lokalizovana rozsireni
mate-li zajem o do cestiny lokalizovane verze nekterych techto rozsireni (a dalsich), navstivte prislusnou stranku webu projektu CZilla: http://www.czilla.cz/addons/
0/0
7.12.2004 9:28

Olda

FlashBlock
Jeste tady chybi http://downloads.mozdev.org/flashblock/flashblock-1.2beta.xpi Moc dobra vec na blokovani flashe. Kdyz jej chcete videt, zmacknete tlacitko "play". Takze Adblock&FlashBlock je dobra kombinace.
0/0
7.12.2004 9:02

funTomas

Re: FlashBlock
...ještě lepší jsou flaškový bookmarklety, viz http://www.squarefree.com/bookmarklets/flash.html kde seekBar umístí pod falšku lištu s ovládacími tlačítky, jako máte na nějakém přehrávači. Vřele doporučuji! P.S. Těch bookmarkletů je tam spousta...
0/0
7.12.2004 10:23

Difuze

Re: FlashBlock
Nejlepsi je vubec neinstalovat flashovy plug-in.
0/0
29.12.2004 15:09

zalozak

Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Tak nejak se ten svet zajimavych alternativ k MS produktum stava spise svetem zavilych prehlizecu vlastnich nedostatku. Coz je smutne. Jakkoliv osobne fandim open source iniciativam a byl jsem pro nektere oblasti vasnivym propagatorem treba netscape (v minulosti) dneska nemuzu s clanky tohoto typu souhlasit ani za mak. Fire fox ma nektera zajimava rozsireni ale osobne bych se ho neodvazil doporucit z mnoha duvodu jako nahradu IE.  Jak jiz bylo zmineno, pri paralelnich sessions jsou jeho pametove naroky obludne, spatne zvlada podporu rady "internetovych" aplikaci vcetne a zejmena web-bankingu. (zdaleka ne jen problem v CR!)   Je to zajimava alternativa pro neco - ale neni to nahrada IE - sorry. Prilis mnoho marketingu v tomto clanku a malo reality.
0/0
7.12.2004 8:42

aarak

Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Trochu nepresvedcive argumenty... Tohle co popisujes, je problem webove aplikace, kterou programatori napisou pouze pro IE. Na druhou stranu, snad krome KB, internet banking pod Firefoxem funguje, sam ho provozuju (CS).
0/0
7.12.2004 9:16

Jarda

Re: Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
eBanka funguje bez problemu. Firefox je MNOHEM lepsi nez IE.
0/0
7.12.2004 10:16

blah

Re: Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
CSOB internet banking taky nefunguje...
0/0
7.12.2004 16:10

centsm

Re: Re: Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
ČSOB používá prvky ActiveX, ale slíbili, že po novém roce změní svoje aplikace pro použítí v jiných prohlížečích.
0/0
17.12.2004 10:19

linux@microsoft.com

Re: Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Moje bývalá banka taky nefungovala za použití FF ani ničeho jiného než IE - byla to Komerční banka. Tak jsem jednoduše změnil banku za schopnější - Ebanka. A ať mi IE i s KB vlezou na záda :-)
0/0
8.12.2004 12:30

enderv

Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Na internet banking kterej funguje jenom z IE bych nesahl ani s barge pole - uz jen kvuli bezpecnosti. Mam ucety u ctyr ruznych bank (ne v CR, jelikoz nejsem v CR), a vsechny bez problemu zvladaji FF.
V.
0/0
7.12.2004 20:40

da_Mikesh

Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Měli byste si uvědomit, že jestliže že se ve firefoxu špatně zobrazí stránka, není to firefoxem, ale tím, že někdo neumí dělat stránky a přidává si do nich blbosti, který si vymyslel IE. A když ty stránky jó tak nutně potřebuju vydět a pracovat s nima, tak si je hold otevřem v IE. Ale hned po tom doporučuji spustit adaware :)
0/0
9.12.2004 15:33

JeCh

Re: Z pocatku byla propagace alternativ zajimava ale dnes.......
Posledních cca 5 let používam téměř výhradně Operu nebo Mozillu a musím říct, že výrazně ubývá stránek, který se v těchhle prohlížečích zobrazujou špatně. Větší problémy má ze známych webů snad jenom KB a email na Atlasu. Osobně jsem doma už víc než rok nepoužil IE na nic jinýho než na ověření funkčnosti vlastnich stránek. Myslim si, že IE je téměř úplně nahraditelný FireFixem, až na pár zprasených webů. JeCh
0/0
11.12.2004 23:13

jj

Mozilla je hnus
Pripojim se se svym flamem... (pro ty co to zerou) .
Jak uz tady jeden clovek psal Mozilla je pomala . Ta jeho stranka s tweaky se vztahuje na starsi verzi a navic se tim vylepsi prd pokud vim se to vztahuje na download manager. Jo chybi tam to potrebne nastaveni odezvy stranek, ktery by fakt potrebovalo tweak. Kdo neveri at si zkusi otevrit nejakou stranku s hodne obrazky treba  nake TGP a bude se to stahovat tak 2x pomaleji a zadna prdla funkce vykreslovani napul stahlych obrazku nepomuze. To ze se skrolovani stranek trha pominu to zas tak nevadi navic to docela zlepsili. Co se vsak tyka te odezvy je to zasadni vec pri browsovani sakra, jesli to je nebo neni nejakym checkovanim proti spywaru ci je browsowaci engine tak blby ze neumi poslat vice pozadavku zaraz a rychle reagovat nevim a muze mi to byt jedno. Na co je mi neprustrelny browser, ktery me nuti vyrazne dlouho cekat? Radsi si necham osvedceny Explorer, ktery navzdory tomu ze chyti&nbs
0/0
14.12.2004 1:06

centsm

Re: Mozilla je hnus
JJ: po pěší zóně se na motorce taky dá jezdit 100 km/hod. A stejně jako s IE riskuješ, že na to doplatíš.
0/0
17.12.2004 10:24

Ivan

Re: Mozilla je hnus
No, nevim, ja mam zkusenost, ze Mozilla byla rychlejsi nez M$IE. Ted tu nikde M$IE nemam, tak nemohu porovnavat, ale nezda se mi to. A mohu se zeptat, co si myslite o rychlosti Opery?
0/0
15.1.2005 21:48

funTomas

Moje sbírka
Mnoho ze zde uvedených rozšíření používám. Jsou však i ta, která tu uvedena nebyla a jak vyzívá autor, zde jsou: - Linkification - někdy jsou na stránce uvedeny adresy, ale jako prostý text. Toto rozšíření je převede na aktivní odkazy. - BBCode - pokud přispíváte do fóra podporujícího BBC, pak je toto skvělé řešení pro vkládání např. odkazů. - LiveBookmarkThis - pokud je na stránce odkaz na kanál rss či atomu, který FF nepozná, stačí na něj klepnout pravým myšítkem a vybrat z anbídky vytvoření atkuální záložky. - Gmail Notifier je snad to nejúžasnější rozšíření, který pro FF bylo kdy napsaný. Tedy pokud máte účet u Gmailu (můžu zaslat pozvánku - pošlete mi email, adresu složíte z mého jména v tomto příspěvku). - Cute Menus - vloží ikonečky před (téměř) každou položku ve všech nabíkách, vč. té kontextové. - Thumbs vytvoří stránku s náhledy prvních nalezených obrázků na odkazech na aktuální stránce. Původní záměr byl pro porno... tom
0/0
7.12.2004 7:44

vhorky

Nic moc
Pouzivam Firefox i IE, bohuzel musim konstatovat, ze Firefox neni moc dobry. Nejed e-banking, zobrazovani tabulek je trochu jine a protoze jsou stranky ladene pro IE, pak se to zobrazuji obludne. Zabira pameti jako prase. Vubec to instalovani plug-inu je na houby. Zkratka nic moc, rekl bych podprumerny prohlizec.
0/0
7.12.2004 6:54

TNX

Re: Nic moc
Kdyz tvoje banka neumi udelat bankovni aplikaci, tak si nestezuj. Ebanking mi na Firefoxu funguje u e-banky, csob, komercky. Na mem relativne starem pociaci jede teda podstatne rychleji nez IE. Dva spustene procesy zabiraji 36MB. Jestli je to moc, to nevim.
0/0
7.12.2004 7:38

Deth

Re: Re: Nic moc
proč se zabívat tím, jestli banka umí udělat i-net aplikaci nebo ne, podle mě je na snadě otázka, zda někdo uměl udělat dobrý prohlížeč nebo ne, a odpověď Firefox není dobrý prohlížeč.
0/0
23.1.2005 13:55

Swen

vítame tady
pracovniky PR mrkvosoftu ;-) Takovou hovadinu totiz nemuze napsat nikdo jiny...
0/0
7.12.2004 7:39

tnx

Maly test
Nainstalujte cisty zapatchovany pocitac. Nainstalujte antivir, updatujte. Nechte uzivatele mesic browsit s IE. Pak nainstalujte adaware a zkontrolujte system. Totez zopakujte s Firefoxem. Vysledky si NECHEJTE PRO SEBE a podle toho se zaridte. Kdyz budete svindlovat, tak hold budete pouzivat deravejsi prohlizec. Stejne se nejde nekdo, kdo bude podvadet, aby pak mohl prezentovat sve vysledky pro svou oblibenou stranu. Tyhle svate valky stejne nic nevyresi, ale s timhle malym testem si aspon budete mit aspon klidnejsi zivot.
0/0
7.12.2004 7:48

da_Mikesh

Re: Maly test
S tímhle naprosto souhlasím, mám na kompu avast a zone alarm (firewall), s IE mi adaware našel den co den alespoň 3-5 dataminerů a jiný havěti. Od té doby co používám Firefox je to všechno OK :) + Firefox je mnohem rychlejší, zvláště, když si nainstalujete adblock na blokování reklam :) To je pak fofr, když se vám na začátku nenáčíta 600 kb flashová reklama :)))
0/0
9.12.2004 15:26

Ossis

Re: Re: Maly test
Rok jsem mel pocitac absolutne nechranen (žádný antivirový programy) s IE 6.0 a pak jsem si to projel - měl jsem tři trojany.
0/0
4.1.2005 15:40

Regan

Re: Re: Maly test
IE 6.0 se sp2 umí blokovat pop-up bez nějakého pofidérního rozšíření ...
0/0
4.1.2005 15:43

PITRS

TO PetrT
Amater by MEL vedet co je Validator, mel by umet alespon trochu v NE WYSIWYG editoru protoze by mu to bylo na hov*o ty stranky by tam na ten server nedal neexistuje clovek aby udelal ve wordu stranku a  pak to daval na server!! Takze ty lidi co amatersky se tim zabyvaj vedi co je tag vedi co je <li> atd atd ale nejsou to profesionalove jako PHP ala internetovy obchod atd
0/0
7.12.2004 0:02

PetrT

Re: TO PetrT
ale existuje, vyexportuje html z Wordu a loupne to tam přes FTP nebo Frontpage, ve kterém si ještě přidá něco běžícího textu a počítadlo. Adresáře a jména souborů pak obsahují háčky a čárky... Macromedia dobře věděla proč dává v Dreamweaveru do Commands příkaz Clean Up Word Html.
0/0
7.12.2004 0:15

PITRS

Re: Re: TO PetrT
promin ja proste nemuzu souhlasit....kdyz si zacinal ty(pokud neva tykani:) porad ti to nedalo a ucil ses dal za tyden si umel tabulku jak to vubec je za mesic si umel onMouseOver atd ja si proste nedovedu predstavit clovak aby tam mrd par linku a tabulku+obrazy a sel od toho a dal to na server vdycky se nekde vyskytne chyba a j potreba do toho prostoupit ne...nevim no..treba takovy lidi sou ale..doufam ze malo...
0/0
7.12.2004 0:19

PetrT

Re: Re: Re: TO PetrT
to jo, ale já se zabýval webem jako takovým a navíc při škole jsem na to měl čas. Ale je spousta lidí, co například něco prodávají, třeba bačkory a chtějí to ukázat na webu. Oni potřebují celý den prodávat bačkory a ne sedět u počítače a bastlit stránky. Navíc nemají zkušenost nebo někoho v okolí, kdo do toho vidí. V editoru najdou možnost "uložit jako stránku webu" a myslí si, že to tak dělá každý. Taky každý netuší že můžeš k benzínu přifoukávat nitroglycerin. Těch wordwebů jsou fakt haldy.
0/0
7.12.2004 0:32

Kirk

Re: Re: Re: Re: TO PetrT
Pokud chteji, aby jejich backory kupovalo hodne lidi, a chteji toho dosahnout pomoci stranek na Internetu, tak se holt museji naucit delat poradne stranky, nebo si najmout profika. A nebo se museji smirit s tim, ze treba ja si u nich backory asi nekoupim, protoze jejich stranku neprectu. To je samozrejme jejich volba.
0/0
7.12.2004 11:30

xjr1300

:)
....pan dokonalej.  nejsi nahodou ucitel?
0/0
6.12.2004 23:16

Shadow

Re: :)
Mas dojem, ze je v poradku navat na odiv svou neznalost, neschopnost nebo primo hloupost? :-/
0/0
6.12.2004 23:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.