Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stáhněte si český internetový prohlížeč

Přejděte na novou verzi kancelářského balíku a antivirového systému, které jsou zdarma. A zkuste jednoduchý program pro defragmentaci disku či český internetový prohlížeč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

someone_else

Ale no tak, přátelé,

nemyslíte, že 9,6 MB je trochu příliš za totéž, co minimálně stejně dobře umí už pár let dvoumegový Avant Browser (http://www.avantbrowser.com)?

0/0
27.4.2008 15:36

Sir_Killer

Gecko a VBscript?

Gecko a VBscript? 8-o

0/0
26.4.2008 19:55

hnusil

Avast?

Avast? Dost problemu, jeden z nejhorsich byl, kdyz shazoval pri pokusu o pristup z jineho pocitace PC do modrych oken, do toho naprosto nesrozumitelne rozhrani a zadne extra vysledky - takze silne nedoporucuji.

0/0
26.4.2008 19:36

enigmatic

co tady řešíte?

Lidé jsou pouze stádo a tupé stádo, které reaguje pouze na světlo a na reklamu. Takže Avast, který je úplně k ničemu frčí. No a wokna taky a teď do mě. R^

0/0
26.4.2008 17:39

PietroZ

No Avast!

Ve firmě jsme měli Avast Pro a příliš se neosvědčil. Doma jsem měl na nový počítač nasazenou free verzi, ale jednou jsem přišel k pc a ten se nespustil - kompletní kolaps dat na disku kvůli viru. Teď už mám dva roky na domácích pc NOD Antivirus nebo ESS a dosud nebyl žádný problém. Pokud nemáte pc jen pro zábavu (hry, video, fotky, internet..) ale i k práci tak bych žádný free AV nedoporučoval. Ono se to "free" většinou projevuje negativně. A jak říká PietroZ: Zálohovat, zálohovat a zálohovat! ;)

0/0
26.4.2008 17:02

MH

Je na čase

S tím zobrazením rovnice regresní přímky si dali na čas...už to tam mělo byt roky - byl to jediný důvod proč sem OpenOffice nemohl používat R^

0/0
25.4.2008 18:04

sx

ie

gecko ? na windows nikdy gecko a firefox patri na linux.

ja pouzivam Maxthon2 je vybaven jako opera a je nejrychlejsi, zkuste !

0/0
25.4.2008 17:03

hnedka_zdrapana

Re: ie

Rekl bych, ze i na Linuxu s nim ma kdekdo problem ;-D

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=383801

0/0
26.4.2008 0:53

BUFFALO_CZ

Re: Re: ie

no tak zrovna že na ubuntu má někdo s něčím problém bych fakt neřešil... to distro jde dokytek

0/0
26.4.2008 16:53

Deaster

antivirus?

Avast už nikdy! Myslím, že nebudu jediný, kdo s tímto pseudo antivirem měl/bude mít špatnou zkušenost. Tak dokonale bránil můj počítač, že mi tu každou vteřinu zobrazoval 10 upozornění, že mám zřejmě v počítači virus, který nebyl schopen odstranit. Dodnes mám pocit, že během půlročního používání viry spíše stahoval do PC než aby ochraňoval. R^

0/0
25.4.2008 14:05

Smarty

Re: antivirus?

Nepovídej. Pán bude zřejmě znalec instalující všechno stylem: next, next, finish. Taky znám pár lidí co serfují stylem "Já mám FF + NOD, mě se nic nemůže stát a když přece, tak to vždycky můžu zformátovat". Podle AV comparatives jsou Avast i AVG zhruba o 2% horší než NOD nebo Kaspersky. Já osobně mám Avast, AVG je příšerně pomalé.

0/0
25.4.2008 14:50

Faramir

Re: Re: antivirus?

Taky instaluji stylem next next finish (ono to naštěstí ve Windows většinou ani nijak nejde ;-) ) a poslední vir s kterým jsem se na svém PC setkal byl Onehalf (jestli na něj ještě někdo pamatuje :-) ).

0/0
29.4.2008 3:42

das

Re: antivirus?

ja mam linux a nemam zadnej antivir ;-D ale na windows sem pouzival Antivir ten nemeckej

0/0
25.4.2008 15:29

Adelaide

Re: Re: antivirus?

R^R^R^;-D

0/0
25.4.2008 15:47

tommyknocker

Re: Re: antivirus?

Jak se hlavne vsicni musi pochlubit, ze maji linux...

0/0
26.4.2008 18:54

MH

Re: antivirus?

Myslím, že v tvém případě byl problém mezi židlí a klávesnicí...kolik pak jsi měl pro jistotu nainstalovaných antivirů?

0/0
25.4.2008 18:06

Josef

Re: antivirus?

Avast Home používám bezproblémově několik let. Většina známých ho používá a i náš správce sítě ho nainstaloval v podniku. Rok v provozu a bez problému. Asi ty chyby nebudou jenom AVASTEM.

0/0
27.4.2008 21:16

m

Re: Re: antivirus?

tim, ze pouzivate Avast home v podniku bych se radeji moc nechlubil:)

0/0
28.4.2008 15:01

Milan

Open Office

OpenOffice jsem používal na takové hezké pisání, ale když jsem potřeboval provést něco složitejšího, hořce jsem zaplakal... Nakonec trial verze Office 2007 a relativně levná studentská licence a měl jsem po problému... :)

0/0
25.4.2008 11:55

kriskami

Re: Open Office

studentská licence někomu možná stačí, já porovnám 5x psací stroj (PC) ve firmě s náklady na licence ze MSO a vyhrává OOo. Opět tvrdím, pokud někdo potřebuje komerční software, pak ať si ho koupí. Svoboda volby ...

0/0
25.4.2008 13:03

Pavel

Re: Open Office

Aha. No tvoje volba. Jako ta licence pro studenty je fakt levná. Nicméně nikdy sem v otm nepotřeboval dělat nic, co by v Open Ofice nešlo...

0/0
25.4.2008 14:45

MH

Re: Re: Open Office

Jendou jsem vytvořil nějakou výpočtovou zprávu plnou grafů, výpočtů a písmen řecké abecedy v MS Office a po čase jsem chtěl tisknout. Čas tlačil a nebyla jiná možnost než přes OpenOffice.

Shrnu to a přímo vám řeknu, že jsem měl nutkání ten kopm rozkopat - cca 3/4 hodiny jsem to opravoval a nakonec jsem něco ještě musel dodělat po vytisknutí černým perem. Naštěstí toho bylo jen cca 20 stran :-©

0/0
25.4.2008 18:12

Johny

Re: Re: Re: Open Office

A co z toho vyplyva? Maximalne to, ze volite spatny format, ktery neni natolik zdokumentovany, aby bylo mozne jej implementovat do jinych aplikaci. Toto zrovna neni problem OpenOffice, ale politiky MS. A to opravdu nepatrim k zaslepenym obrancum OO.

0/0
25.4.2008 21:57

eso-v-rukavu-rymr

dotaz

uz ma OpenOffice Calc vic nez jen 32000 radku? vi nekdo, proc tam toto nesmyslne omezeni je?

0/0
25.4.2008 11:37

klam

Re: dotaz

Ano, ma

0/0
25.4.2008 12:01

eso-v-rukavu-rymr

Re: Re: dotaz

mate pravdu, jak jsem zjistil, tak uz to zvysili na 64k... ale Excel je porad o dost dal. :-/

0/0
25.4.2008 12:59

O_o

Re: Re: Re: dotaz

Poděl se s námi eso o to kolik máš těch tabulek s víc než 64000 řádky, když už tě to tak omezuje.

0/0
25.4.2008 13:04

eso-v-rukavu-rymr

Re: Re: Re: Re: dotaz

mam je a to staci. jak jsem se dozvedel, tak o odstraneni tohoto omezeni se uvazuje az ve verzi OOO 3.0. do te doby bohuzel zustavam u Excelu. jiste, mohl bych pouzivat i jina reseni (databaze nebo nejaky spec. software pro statistiku), ale je to bud vyrazne mene pohodlne nebo dokonce drazsi nez ten MS Excel.

0/0
25.4.2008 13:10

Pavel

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

jezisi tak nam to sem necpi. no tak mas velkou tabulku, tak si kup Office..a neotravuj.

0/0
25.4.2008 14:46

eso

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

hod se do klidu, jo? ja neutocim na ten tvuj OO. jen rikam jeden z duvodu, proc ho nemuzu pouzivat. nicmene byl jsem naivni a po informacni masazi (ze pry je rovnoceny MS Office) jsem si ho zbytecne instaloval a nasledne odinstaloval. pro mne osobne ztrata casu...

kdybych chtel utocit, zacal bych stourat do toho, proc je tak zoufale pomaly pri jen trochu vetsich souborech...

0/0
25.4.2008 15:04

MH

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

Pájo, dělej tak, ať ti nepraskne cévka ;-)R^

0/0
25.4.2008 18:17

sid

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

Takhle velke soubory dat by se rozhodne uz nemely zpracovavat v kancelarskem baliku.

0/0
26.4.2008 16:43

houba_

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

proc by ne? to se dela uplne bezne

0/0
26.4.2008 18:36

Jirka

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

Pouzivej R (jako editor  do Windows doporucuji  Tinn for R) - zadarmo a na data analysis mnohem lepsi nez vas Exel

0/0
26.4.2008 23:47

.

Jak už říkal Prácheňský:

To je veliká, veliká chyba. Proč psát nový, když lidé chtějí prověřené ? ;-D

0/0
25.4.2008 11:22

Desperado

Takže se nakonec

se z "českého prohlížeče" vyklubal jen další frontend nad nějakým renderovacím enginem třetí strany, v tomto případě Gecko... Rv

0/0
25.4.2008 11:14

houba_

Re: Takže se nakonec

to same i OO

0/0
26.4.2008 18:37

Dan

Maxthon...

je jen nadstavba využívající jádra Internet Exploreru. Vzhledem k bezchybnosti a bezpečnosti těchto základů je celá stavba (rozuměj prohlížeč) opravdu úžasná..,. :-) Raději ruce pryč...

0/0
25.4.2008 10:38

hnedka_zdrapana

Re: Maxthon...

A Firefox je zas nadstavba nad Geckem, no a? Je jasny, ze jadro IE je horsi nez jadro Gecko, ale jako prohlizec je Firefox neuveritelny pomalu startujici bloatware, do kteryho by se muselo narvat 20 pluginu, aby toho umel tolik co Maxthonv zakladu (ktery s timto vsim startuje daleko rychleji nez Firefox bez jedineho pluginu). Kdo zkusil vi, ostatni at si zustanou klidne u firefoxu nebo IE :)

Mimochodem, Maxthon je mnohem bezpecnejsi nez standardni IE, vzhledem k tomu, co tam lze vsechno blokovat atd.

0/0
25.4.2008 10:54

jmeno

Re: Re: Maxthon...

Abys mohl srovnavat ten start, tak musis zajistit srovnatelny podminky. (O co se ti rychleji nacita explorer, o to dyl trva start windows). Kdyz mas v linuxu nacteny knihovny gtk stejny s desktopovym prostredim, tak startuje asi taky rychle. Opera kazdopadne tak do 0.5 vteriny.

0/0
25.4.2008 13:23

hnedka_zdrapana

Re: Re: Re: Maxthon...

Jo no, tohle je mi jasny, ze tady ma trosku MS vyhodu. Ale to nic nemeni na tom, ze Firefox je priserne pri startu pomalej. To je par oken, par tlacitek, prazdna stranka a trva to dlooouho.

0/0
25.4.2008 13:30

t-fuse

Re: Maxthon...

Neříkáš celou pravdu. Maxthon není jen nadstavba nad IE, v Maxthonovi si totiž můžeš vybrat, jestli se nová stránka otevře pomocí engine IE nebo Gecko ;-).

0/0
25.4.2008 11:00

hnedka_zdrapana

Re: Re: Maxthon...

Jen doplnim - umi to jen verze Classic, z verze 2.0 to vypustili. Neni po tom moc poptavka, ale kdyby byla, tak by to nebyl myslim velky problem.

0/0
25.4.2008 11:07

Jan

Links

A co třeba Links.http://links.sourceforge.net/

To je také webový prohlížeč od českého autora.

0/0
25.4.2008 9:15

hnedka_zdrapana

Re: Links

Jako nejlepsi prohlizec jednoznacne volim Maxthon. Sice je cinsky (s ceskou lokalizaci :-)), ale v zakladu toho umi daleko vic nez IE a Firefox dohromady a neni to takovy bloatware jako firefox. skoda, ze u nas neni moc znamy. V Cine je to druhy nejrozsirenejsi prohlizec hned po IE.

0/0
25.4.2008 10:22

t-fuse

Re: Re: Links

Používám Maxthon už docela dlouho. Momentálně mám verzi 1.6.3. Verze 2 se mi zdá jako totálně zdevastovaná a nepoužitelná. S Maxthonem jsem velmi spokojen. Mimo jiné také umí otevřít nechtěně zavřené okno, ale také umí zobrazit zdrojový kód stránky, i když so to stránka nějakým JavaScriptem (nebo čímkoliv jiným) snaží zabránit. A pokud má stránka víc framů, zobrazí se zrvoják pro všechny framy. Parádní věc, pokud si člověk chce zjistit URL stupnídní reklamy z nějakých iframů a podobných hnusů, které si chce zablokovat :-)

0/0
25.4.2008 11:03

hnedka_zdrapana

Re: Re: Re: Links

Mne taky trosku delal problemy prechod, ale zvykl jsem si. Nevim jak je na tom rada 1.x ted, ale tehdy byla velmi pouzitelna :) Bezne tu mam pustenejch 20 tabu, nevim jak by zvladal Firefox ;)

0/0
25.4.2008 11:05

Milhaus

Re: Re: Re: Re: Links

Dobře :-)

0/0
25.4.2008 11:40

kix

Re: Re: Re: Re: Links

teda nemám ve firefoxu problém s 20ti panely..kolikrát jich mám i ke stovce..ale to už je pak znát no..

0/0
25.4.2008 12:28

t-fuse

Re: Re: Re: Re: Links

Firefox má problém už jenom sám se sebou. Je tak šíleně neohrabaně pomalý až hrůza. Když ladím weby pro různé prohlížeče, abych si vzal dovolenou než se Firefox jenom spustí. A to ho mám v základní instalaci bez kdejakých pluginů :-©

0/0
25.4.2008 13:02







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.