Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Omrzely vás IE, Firefox nebo Opera? Brouzdejte internetem jinak

Internet Explorer, Firefox a Opera jsou sice nejpoužívanější internetové prohlížeče, rozhodně však stojí za vyzkoušení i méně známé browsery.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

Safari 4

Je možné do Safari ve Win instalovat addony? Mně se to nějak nedaří. Poradil by mi někdo postup? Chtěl bych SafariBlock odsud http://pimpmysafari.com/plugins/?c=Adblocking Díky

Čeština pro Safari (zatím jen pro verzi 3) je ke stažení tady http://www.cestina-pro-safari.ic.cz/down.php

0/0
1.7.2009 15:25

Jirka

Internetové prohlížeče

Jsem konzervativní. Používám poslední Netscape a jsem spokojen.

0/0
27.5.2009 12:27

Furret

Chrome

OMG... vytáhli jste kdejaký prohlížeč z kdejaké popelnice, ale zapoměli jste na Chrome? Jak někdo může mluvit o internetu a zapomenout na Google.

0/0
19.5.2009 11:03

Silly

Re: Chrome

Chrome? OYG a to je zase z jake popelnice?

0/0
19.5.2009 12:54

Tomáš

Re: Chrome

^^ máš pravdu na choroma by se nemelo zapomínat je to nejrychlejsí int. prohlížeč a oni na něj zapomenou..;-€

0/0
22.5.2009 19:20

X-Lorrien

Safari - Top Sites

Tak Safari jsem si stahl po dlouhe dobe na zkousku, protoze me zaujaly ony Top Sites z obrazku v clanku, ty jsem ale bohuzel nikde nenasel, tak nevim... ze by jenom klamava reklama? Uvidime, treba to prede mnou Apple zatim schovava, jak je u teto spolecnosti zvykem :-D

0/0
18.5.2009 23:19

X-Lorrien

Re: Safari - Top Sites

Už chápu, to by tu nesměl být odkaz na úplně jinou verzi, než kterou tu prezentují...

0/0
19.5.2009 6:00

Kelt

A co Google Chrome?

Ve výčtu jsem postrádal Google Chrome, který jsem si velmi oblíbil pro jeho velkou rychlost, jednoduchost. a minimalistický vzhled. Používal jsem dlouhou dobu Firefox se spoustou doplňků, teprve teď s Google Chrome jsem si uvědomil, že to jde i bez nich :-)

0/0
18.5.2009 12:38

krahujec

Re: A co Google Chrome?

...jde to i bez auta, bez teple vody, bez zenskejch, bez penez, atd Rv

0/0
19.5.2009 13:08

Karawetari

x

Mě se nejvíce líbí hláška "Nyní je můžete používat i pod Win XP nebo Wista" To je úsměvné, neboť tato hláška vždy platila pro Linux. Quovadis Windows :-)

0/0
17.5.2009 23:36

Karel Kahovec

Re: x

Co je to prosím Wista? :-(

0/0
18.5.2009 9:44

franta

Re: x

To není pravda, u síťových věcí jako web servery, databáze byl vždy standart GNU/Linux a Microsoft byl zde vždy pozadu. Mimochodem Win je dominantní pouze u desktop PC, všude jinde je dominantní Linux.

0/0
18.5.2009 19:27

JaRda

error

Safari je zároveň také prohlížečem, který je velmi striktně podporuje standardy pro tvorbu internetových stránek a aplikací.

0/0
17.5.2009 22:57

kokrspanel

proč mi poslední dobou

připomínají všechny tyhle diskuse o prohlížečích evropský parlament. Kdo používá Firefox (případně operu) je dobrý, protože dle nějakého zákona jsou tyhle prohlížeče nejlepší, kdo používá jiné, je hlupák. A kdo používá Safari, je apple ovce, co tomu vůbec nerozumí a je oblblá marketingem.

0/0
17.5.2009 21:03

sid

Re: proč mi poslední dobou

Valky prohlizecu vazne nechapu. Pokud nekdo pouziva prohlizec, ktery dodrzuje standardy, tak mu nic nevycitam.

0/0
17.5.2009 22:51

Karel Endler

Re: proč mi poslední dobou

S dovolením trochu jinak: Pokud někdo používá prohlížeč, který mu správně zobrazuje jeho weby a vyhovuje mu, tak mu není co vyčítat. Nějaké kýmsi vyhlášené standardy uživatele nesvrbí a nezajímají, uvědomte si to, prosím. Není tu od toho, aby je řešil.

0/0
18.5.2009 7:27

sid

Re: proč mi poslední dobou

Ja vim, ze to bezneho uzivatele netrapi. Kdyby ale vedel, ze treba pouzivanim IE6 zpusobuje prodrazovani tvorby webu(vyvojar stranku napise a pak ji stejne dlouho hackuje, aby se zobrazila vsude stejne), cimz je nutne sypat na web vice reklam a stranky jsou mene kvalitnejsi(nebo je jich mene), nez by byt mohlo.

0/0
18.5.2009 12:00

Zdenál

Dotaz FF a Opera

jaký máte názor na možný problém u mne. Předem říkám - registr jsem čistil třemi programy, defragmentace disku i registru provedena, vyčištění disku třemi pogramy provedeno, defragmentace paměti před použítm taky odkliknuta...:

1.) FF se mi otvírá i přes 30-40 vteřin. Při zavření to taky ještě nějakou chvíli pak pracuje a ukádá a PC je tak mimo, což nadskakuju, když potřebuju někam přeskočit ...... M"že to být tím, že při updatech na další verze jen stáhnu aktualizace a nedělal jsem "čistou" novou  instalaci ?

2.)Opera mi taky někdy při zavření ještě "brzdí" paměť a PC i 30-40 vteřin po zavření... Poštu v ní staženu nemám .....

Sice mám na dnešní dobu už slabou  RAMku , ale toto se mi zdá , že není normální .... Má někdo stejnou zkušenost, v čem to může být ?

0/0
17.5.2009 20:52

--

Re: Dotaz FF a Opera

Co máš za procesor, kolik paměti a kolik doplňků máš ve FF?

0/0
17.5.2009 20:53

Zdenál

Re: Dotaz FF a Opera

Procesor 1,6 GHz AMD Sempron, paměti jen 220 MB, běží antivir a firewall. Doplňků asi 12-13 a asi 7 stažených skinů, občas to střídám podle nálady .... Ale dřív se mi to tak pomalé při těch úkonech nezdálo.   

0/0
17.5.2009 22:29

Petr

Re: Dotaz FF a Opera

Doporučil bych větší RAM, FF jich pod Win v závislosti na doplňcích atd. potřebuje docela hodně.

0/0
17.5.2009 22:33

Zdenál

Re: Dotaz FF a Opera

taky myslím, že to asi bude ten nejvíc pravděpodobný důvod ....ještě to na chvíli zkusím při komplet vyplém všem ostatním - bez AV a bez firewallu, jestli bude cítit zrychlení ......mám sice zaplý optimalizátor paměti (z Glary), ale zřejmě to nestačí .....

0/0
17.5.2009 22:40

Petr

Re: Dotaz FF a Opera

Na optimalizátory paměti se vykašlete, pokud dostatečně rozšíříte fyzickou RAM, nebudete je ani potřebovat :)

0/0
17.5.2009 22:51

Zdenál

Re: Dotaz FF a Opera

... tedy pro upřesnění , těch 220 mega je celková pamět, takže AV a firewall něco spolknou. To si myslím, že bude ten důvod -- slabá paměť - ale dřív se mi to zdálo rychlejší .....anebo jestli není problém v tom, že upgrady postupně (začínal jsem na verzi 3.0.1 a teď  je 3.0.10)   jsem dělal jen přes stažení aktualizací, ne jako čistou novou instalaci, nechtělo se mi to celé zas nastavovat .....a co kde si uložit jak zálohu a pak to vrátit po upgrade zpátky do nové verze, to jsem si nebyl jistý .....

0/0
17.5.2009 22:36

Ubaram

Re: Dotaz FF a Opera

Zkoušel jste vypnout antivir a zjistit jestli to nedělá ten?

0/0
17.5.2009 20:56

Zdenál

Re: Dotaz FF a Opera

nezkoušel...  dřív se mi to zdálo ale rychlejší, tzn. že to nedělalo.

0/0
17.5.2009 22:31

Eldi

Re: Dotaz FF a Opera

Opera po ukončení ještě ukládá některé věci z paměti na disk, myslim ze historii, obsah navštíveným stranek apod., a jestli máš zaplou, taky synchronizuje. I zmiňovaný antivir bych vyzkoušel.

0/0
17.5.2009 21:34

B.Walsh

Re: Dotaz FF a Opera

u FF mám podobný problém jako Ty, mám v něm asi 10 doplnků + jiný vzhled a taky mi startuje dlouho a  ukoncuje se taky dlouho. Nedelal jsem takovou důkladnou cistku jako ty, ale taky jsem cistil registry a deflargmentoval atd. a taky nic nepomohlo :-(. Je zajímavé že mi to delá jen u na Win u Tučňáka mám jeste o 1 doplněk víc a šlapeto dobre, i když ne tak rychle jako holý FF. 

0/0
17.5.2009 21:59

Homer1

Re: Dotaz FF a Opera

Prostě ti ten šrot swapuje až se z disku hulí...

Pokud máš např. TabMix Plus a necháváš si zapamatovat otevřené stránky, schroustne ti jen samotný FF 200+MB ani nevíš jak... Hlavně RAM je zoufale málo.

Kup si jí max. možnou velikost. Je to určitě ten nejlevnější a nejjednodušší způsob, jak si zrychlit počítač.

Mám velmi slušný comp a FF uzavírám rychle ale načítám pomalu. Ale to je hlavně díky tomu, že běžně mám 30 a více otevřených záložek a dost trvá než se načtou...

.Každopádně, zkus ramku zvětšit nebo to rovnou vyhoď apořiď si něco s 3-4GB RAM...

0/0
17.5.2009 23:28

The truth is out there999

Re: Dotaz FF a Opera

220MB RAM?? Clovece vzdyt to mate jako 486ku..;-D;-D

Nevim co je za grafiku, ale uz bych si odecetl, tak 32MB z tech 220, takze to uz mame pod 200MB atd. System sezere taky nejakej ten megabajt a ja se vlastne divim, ze tam ten Firefox jde vubec pustit...;-D;-D

S podobnym zelezem bych tam nacpal Xubuntu a verim, ze ten Firefox bude behat jedna basen..;-DR^

0/0
18.5.2009 19:21

Fatale80

Re: Dotaz FF a Opera

Myslim ze ten problem nebude v ramce. Znam spoustu nadsencu, kteri si vyladili sve laptopy na maximum a maji jen Windows XP s 256Mb ram a lita jim to rychleji nez na storoji za desitky tisic.Otazka je jasna, pokud uprednostnujete grafiku pred rychlosti, tak si budete muset zainvestovat do vetsi ramky nebo rychlejsiho HDD ( cache ). Jestli-ze ale preferujete rychlost, tak bych byt Vami, vypnul vsechny doplnky a skiny, ktere nepouzivate, prepnul bych si Windows do zakladniho rezimu (optimalizovat pro vykon) a hlavne bych odinstaloval vsechny ty radoby pomocne aplikace pro "optimalizaci" registru,cisteni disku a pameti. Windows XP maji v sobe zabudovane mechanizmy pro uvolnovani pameti automaticky.

Snizte si vyrovnavaci pamet ve FF a pri kazdem vypnuti FF si ji vycistete.

Cista instalace Windows XP by mela zabirat mene jak 80Mb ram!

Zalezi na Vas co od sveho pc ocekavate a zda-li jste ochoten investovat do upgradu nebo do noveho PC.S pozdravem,Fatale

0/0
19.5.2009 20:39

Fatale80

Re: Dotaz FF a Opera

Myslim ze ten problem nebude v ramce. Znam spoustu nadsencu, kteri si vyladili sve laptopy na maximum a maji jen Windows XP s 256Mb ram a lita jim to rychleji nez na storoji za desitky tisic.Otazka je jasna, pokud uprednostnujete grafiku pred rychlosti, tak si budete muset zainvestovat do vetsi ramky nebo rychlejsiho HDD ( cache ). Jestli-ze ale preferujete rychlost, tak bych byt Vami, vypnul vsechny doplnky a skiny, ktere nepouzivate, prepnul bych si Windows do zakladniho rezimu (optimalizovat pro vykon) a hlavne bych odinstaloval vsechny ty radoby pomocne aplikace pro "optimalizaci" registru,cisteni disku a pameti. Windows XP maji v sobe zabudovane mechanizmy pro uvolnovani pameti automaticky.

Snizte si vyrovnavaci pamet ve FF a pri kazdem vypnuti FF si ji vycistete.

Cista instalace Windows XP by mela zabirat mene jak 80Mb ram!

Zalezi na Vas co od sveho pc ocekavate a zda-li jste ochoten investovat do upgradu nebo do noveho PC.S pozdravem,Fatale

0/0
19.5.2009 21:30

Fatale80

Re: Dotaz FF a Opera

Myslim ze ten problem nebude v ramce. Znam spoustu nadsencu, kteri si vyladili sve laptopy na maximum a maji jen Windows XP s 256Mb ram a lita jim to rychleji nez na storoji za desitky tisic.Otazka je jasna, pokud uprednostnujete grafiku pred rychlosti, tak si budete muset zainvestovat do vetsi ramky nebo rychlejsiho HDD ( cache ). Jestli-ze ale preferujete rychlost, tak bych byt Vami, vypnul vsechny doplnky a skiny, ktere nepouzivate, prepnul bych si Windows do zakladniho rezimu (optimalizovat pro vykon) a hlavne bych odinstaloval vsechny ty radoby pomocne aplikace pro "optimalizaci" registru,cisteni disku a pameti. Windows XP maji v sobe zabudovane mechanizmy pro uvolnovani pameti automaticky.

Snizte si vyrovnavaci pamet ve FF a pri kazdem vypnuti FF si ji vycistete.

Cista instalace Windows XP by mela zabirat mene jak 80Mb ram!

Zalezi na Vas co od sveho pc ocekavate a zda-li jste ochoten investovat do upgradu nebo do noveho PC.S pozdravem,Fatale

0/0
19.5.2009 22:07

ladinusamad

zrovna jsem dokoncil

zrovna jsem dokoncil nekolikahodinovou praci na vzhledu pro jeden webik. Mel jsem radost jak se to povedlo ale ouha. JInak to zobrazuje IE6, IE7 a ostatní stejně. Je to moralni? Strasne jsem se rozezlil, jdu si neco precist abych se uklidnil a tady clanek tohoto typu. Pro buh, lidi, nepouzivejte ie! Je to zlo! Za chvilku se budou delat weby 3x. Jednou pro IE6, podruhy pro IE7 a potreti pro sotatni prohlizece. At uz se jdou opravdu vysrat...

0/0
17.5.2009 20:24

ashuas

zrovna jsem dokoncil

bohuzel toto je klasicke a zname uskali - bylo tu, je a dlouho i bude - ale jsou zpusoby jak se tim vyporadat

0/0
17.5.2009 23:02

X-Lorrien

Re: zrovna jsem dokoncil

Sice IE nepouzivam uz par let, ale vetsina lidi by ti na to mohla rict... Probuh lidi, nepouzivejte nic jineho nez IE, ostatni je zlo, a budou mit vetsi pravdu nez ty, protoze IEckaru je bohuzel stale vetsina...

0/0
18.5.2009 23:07

gilhad

Re: zrovna jsem dokoncil

Taky jsem si kdysi udelal sve stranky a prohnal validatorem - bez chybicky. Vyzkousel par prohlizecu - vse v poradku. Pak me nekdo upozornil na to, ze v IE se to zobrazi blbe a ono fakt. Tak jsem tam pridal pro uzivatele IE specialni detekci, ktera jim zobrazi na kazde strance maly DIV at si poridi slusny prohlizec.

Kdyz to MS neumi napsat a neda ostatnim moznost to opravit, tak ja si kvuli tomu stranky mrsit nebudu.

0/0
19.5.2009 10:51

pepe999 from Salford

Me omrzely clanky ydesu o Firefoxu a Opere..

:-P;-DR^

0/0
17.5.2009 19:29

Pravopys

Hrubá chyba v nadpisu!

http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=internet

0/0
17.5.2009 19:12

Zdenál

A co tohle - Qt ??

http://download.cnet.com/QtWeb-Internet-Browser/3000-2356_4-10906950.html?tag=mncol

Má s tímto někdo zkušenost ? zatím jsem nezkoušel, ale jádro podobný jako Chrome, jestli dobře čtu.

Stejně asi zůstanu hlavně u Opery + FF, ale člověk chce zkusit pro zajímavost i jiné , teď zkouším Chrome, rychlé jo, panely směrem nahoru obrazovky taky OK, ale jak čtu, tak jsem se asi nechal nachytat, když to práská Googlu jak o duši ?? Na operace přes internetbanking s ním teda rozhodně nepůjdu.....autoupdater jsem sice ve firewallu zablokoval (aspoń si to myslím), stejně tak jsem ho pro sicher zrušil přes GlaryUtilities jako automatické spuštění při startu (parchant se tam sám takto nacpe), ale obávám se , že pokud přijde odinstalace, tak přes Revo Uninstaller a to ještě asi bude problém dostat ten autoupdater pryč, co jsem tak četl..... navíc nemá gesta myší, což je absence těžké návykovky a tedy problém ..... :-)

Ale odbočil jsem - co to Qt - zná někdo ? Brát-nebrat ? Mělo by to být portable ....

0/0
17.5.2009 18:32

sdfg

Re: A co tohle - Qt ??

Qt jsou populární rozsáhlé knihovny k programovacímu jazyku C++ spojené především s prostředím KDE; rozhodně se nejedná o webový prohlížeč.

0/0
17.5.2009 21:41

Zdenál

Re: A co tohle - Qt ??

tak nevím co to píšou na download cnet.com...........

0/0
17.5.2009 22:27

sid

Re: A co tohle - Qt ??

Taky nevim co tam pisou, ale Qt prohlizec je treba Konqueror(mimochodem dost dobry)

0/0
17.5.2009 22:51

Zdenál

Re: A co tohle - Qt ??

stáhl jsem (to jsem psal v odkazu), nainstaloval - QtWeb Internet Browser se píše v názvu. Nebylo to tedy portable, to nevím, kde se tam vzalo, nevypadá to extra komfortně, ale je to prohlížeč internetu.

0/0
18.5.2009 13:16

franta

Re: A co tohle - Qt ??

Qt jsou knihovny, přesvěčte se http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_(toolkit) . To, že na tyto knihovny je portováno vykreslovací jádro WebKit je jiná věc.

0/0
18.5.2009 19:20

toguin

CHROME

přesně tak zvykl jsem si za 2dny na chrome a už na něj nedám dopustit... dříve to byl firefox ale chrome má některé vychýtavky přesně pro mě dělané:-) takže u mě jeto jasné ikdyž i chrome má své chyby

0/0
17.5.2009 15:39

volic_plukovnik

Re: CHROME

Už to umí gesta?

0/0
17.5.2009 20:16

Zdenál

Re: CHROME

Neumí. Jedině si doinstalovat obecný podpůrný program StrokeIt nebo gMote. Ale ve StrokeIt se mi poveldo zprovoznit pro Chrome akorát Back a Forward, jinak to buď dělám já blbě nebo to nejde. navíc piplačka, zadávat to .... bez gest myší ať se jdou dneska bodnout, to jim odradí hodně lidí, protože to je velká návykovka .....

0/0
17.5.2009 20:39

eXBee

Safari 4

Vřele doporučuji Safari 4 všem těm co už leze krkem pomalost IE a Firefoxu :-)

0/0
17.5.2009 15:13

opera

Doma používám Operu (gesta jsou super), v práci bohužel musím používat IE, náš IT cokoliv jiného odmítá a odinstalovává. Opera je podle něj děravá jak cedník... ?

0/0
17.5.2009 14:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.