Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dáte si dvě a nenadýcháte ani čárku. Jak se vyrábí nealkoholické pivo

Birell z nošovického pivovaru bylo první nealkoholické pivo v Československu vyráběné obdobnou technologií jako alkoholická piva plzeňského typu. I díky tomu se jeho chuť alkoholickým pivům velmi podobá. Nápad vyrábět nealkoholické pivo vznikl v Nošovicích před 18 lety a už po roce první birell opustil pivovar Radegast.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

ušetřete si na lepší pivko

Navštivte

http://acrus.blog.cz

0/0
5.1.2010 15:58

Host

kolik má pivo bez alkoholu kalorií?

kolik má pivo bez alkoholu kalorií?

0/0
3.9.2009 22:18

Host

Název PITO

Dříve dělali PITO v Mostě a jmenovalo se „PITO Most“  :-)

0/0
3.9.2009 11:38

Kapitán Hollister

Re: Název PITO

Pivo Most si pamatuju. ;-)Měl takovou černošedivou etiketu a tátovi moc nechutnalo.

0/0
3.9.2009 16:50

Lapacka

Budvar nebo Bernard, Birell radši ne

Pokud nealko pivo tak jedině Budvar nebo Bernard. Z Birellu mě bolí hlava. Bůh ví, co do toho cpou.

0/0
2.9.2009 21:29

MSG

Birell a český? Ne, licence Carlsberg.

No, je potřeba mírně poupravit to PR Prazdroje / Radegastu... :-)

V úvodu máte: "Nápad vyrábět nealkoholické pivo vznikl v Nošovicích před 18 lety a už po roce první birell opustil pivovar Radegast."

Realita je taková, že češi nikdy nedokázali slušné nealko pivo vyrobit (pito se skutečně nedalo pít), takže se v roce 1991 koupila licence na nealko pivo od Carlsbergu. Blíže třeba viz.: http://www.mobchod.cz/index.php?itemid=5937  Bylo to i na lahvích, nevím jak teď, ale dřív jo.

Smůla, ale na nealko pivo jsme leváci, musíme dělat licenční. [>-]:-)

0/0
2.9.2009 9:07

Pan Navratil

Re: Birell a český? Ne, licence Carlsberg.

Ono vyrobit jde všechno, ale nesmíš porušovat patent.

0/0
3.9.2009 12:31

Host

Jak poznám nealko

Možná jsem paranoidní, jenže jakou mám jistotu, že když si dám nelko pivo, že opravdu nenadejchám ?, že se v pivovaru náhodou někdo nespletl ?

Ono by se to příslušníkovi velice špatně vysvětlovalo, takže si radši nechám zajít chuť, protože přijít o řidičák u mě znamená stát se nezaměstnaným

0/0
1.9.2009 12:43

Pan Navratil

Re: Jak poznám nealko

a) tu chuť poznáte

b) účinky na sobě taky, ne? Já teda umím vypít dost, ale poznám, jestli mám pivo, nebo NEpivo.

0/0
1.9.2009 14:57

Host

Re: Jak poznám nealko

i v nealku je nepatrn0 mnoystvi alkoholu,ale dzbz ho tam bzlo vic,bude se ti motat palice ;-D .Asi před rokem dělali v TV test, dávali lidem pít různé druhy nealko piva,kazdou pulhodinu jedno,a i po 10 pivech ukazoval alkoholmeter 0,00 !!!!

0/0
1.9.2009 22:42

Host

Re: Jak poznám nealko

poznáš to tak, že nejsi ožratý ako sobol ;-D;-D

0/0
2.9.2009 1:46

MSG

Re: Jak poznám nealko

Je světlejší, míň pění, chuť je horší a hlavně já poznám jak mi alko pivo po dvou douškách už příjemně stoupá do hlavy:-)

0/0
2.9.2009 9:09

Host

Re: Jak poznám nealko

Kde žiješ ty příslušníku VB, jestli jsi si ještě nevšimnul tak teď máme policii  a ne nějaký příslušníky, moulo

0/0
2.9.2009 11:19

Host

Re: Jak poznám nealko

Zákon č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky, § 4, (1) Úkoly policie vykonávají příslušníci policie (dále jen „policisté“)

o Policii České republiky, § 4, (1) Úkoly policie vykonávají příslušníci policie (dále jen „policisté“).

Takže příslušníky máme, moulo!

0/0
2.9.2009 22:26

Kapitán Hollister

Re: Jak poznám nealko

:-)R^R^R^

0/0
3.9.2009 16:47

Host

Rizeni po nealkoholickem pivu

No, s tema dvema pivama a nenadejchani moc nevim, ja 2 nealko piva docela chvili cejtim. Tady http://www.ontola.com/nealkolicke-pivo-mohu-po-nem-ridit nekdo popisuje, jak vypil 2 piva a nadejchal.

0/0
1.9.2009 12:35

Host

Re: Rizeni po nealkoholickem pivu

No logicky něco nadejchat musite, jdeno pivo 10` má cca 3% alkoholu, jeden Birell má 0,3%. Jeden Birell asi bude někde v toleranci měřáku, více kousků, kdo ví ...

0/0
1.9.2009 13:05

Pan Navratil

Re: Rizeni po nealkoholickem pivu

No, když si jenom vypláchnete ústa Birellem a budete fučet do levnějších měřáků, tak se klidně dostanete na ty 0,3%, což jsou 3 promile. Efekt trvá pochopitelně jenom chvíli, proto je lepší spláchnout birell třeba sodou nebo lépe nějakým sladolepem, stačí deci dvě. Nebo vodou.

0/0
1.9.2009 14:59

daaaanyyyy

Re: Rizeni po nealkoholickem pivu

to, co tady chlapi resite, je smesne z uhlu pohledu cloveka z vyspele spolecnosti, kde si muzete dat 2 piva a ridit, v usa a anglii i tri

0/0
2.9.2009 8:18

Pan Navratil

Re: Rizeni po nealkoholickem pivu

Mno, zase si nesmíte zapálit, to je jedno s druhým ;-)

0/0
2.9.2009 10:28

Host

Jak poznám nealko

Možná jsem paranoidní, jenže jakou mám jistotu, že když si dám nelko pivo, že opravdu nenadejchám ?, že se v pivovaru náhodou někdo nespletl ?

Ono by se to příslušníkovi velice špatně vysvětlovalo, takže si radši nechám zajít chuť, protože přijít o řidičák u mě znamená stát se nezaměstnaným

0/0
31.8.2009 22:23

Kapitán Hollister

Re: Jak poznám nealko

taky plánuju nákup alkohol testeru R^

0/0
1.9.2009 12:02

Host

Pivo, co nevidělo sklep...

stejně jako Gambrinus a další :-/

0/0
31.8.2009 20:13

Kuk na strejdu

HGB

HGB je vyspělá technologie, která při správném používání pouze reguluje finální stupňovitost na požadovanou úroveň.

Nikdy by mě nenapadlo, jak líbivými slovy lze popsat prasárnu "uvaříme šestnáctku a naředíme vodou tak, aby byl výsledný poměr desítka". To není o žádné vyspělé technologoii, to je o pančování piva, které akorát majitelům přinese větší zisk, protože jim stačí menší nádrže na silnější pivo a zbytek domíchají vodou. Tfuj.

0/0
31.8.2009 12:37

Host

PR

Rv PR článek jak hovado!!

0/0
30.8.2009 23:08

Host

DILETANTSKÝ ČLÁNEK

Teda, je to hrůza, ten pisálek, co to psal je asi fakt diletant. Některé pasáže až nápadně připomínají věty z TECHNOLIGIE VÝROBY PIVA, učebnice, ze které jsem se učil na SPŠPT Podskalská. Článek o výrobě piva, by měl psát odborník a ne grafoman, který problému nerozumí a zná pouze ctrl+C, ctrl+V. Navíc zrovna výroba nealko piv je velmi specifická a to co tu napsal sedí spíš na výrobu 10° než nealko. Možná opoměl napsat ten hlavní rozdíl, ve výrobě, třeba jestli ta mladina má nízký podíl zkvasitelného extraktu a co je to za kmen kvasnic, jak je adaptován, jestli limitní parametr je nízká tolerance kvasnic vůči alkoholu nebo metabolický strop při určité koncentraci extraktu atd. Ten článek má hodnotu jen pro ovce, kdo problematice aspoň trochu rozumí, tak se směje. 

0/0
29.8.2009 18:55

Kapitán Hollister

Re: DILETANTSKÝ ČLÁNEK

já ty člányk většinou vůbec nečtu, rovnou běžím na diskusi R^

0/0
30.8.2009 8:12

Host

Re: DILETANTSKÝ ČLÁNEK

Psal článek pro lidi a ne pro technology. Mě připadá lepší, než tento příspěvek.

0/0
31.8.2009 8:20

Host

Re: DILETANTSKÝ ČLÁNEK

R^

0/0
1.9.2009 9:50

Host

Re: DILETANTSKÝ ČLÁNEK

Ne každý rozumí výrobě piva,takže ty ovce si nechte pro sebe.;-D

0/0
1.9.2009 18:44

jirkajina

taky chcu být vožralej na sračky!

jo jo, je to na houby, vypiju jich deset a vůbec nebleju. To vůbec není vono.;-D

0/0
29.8.2009 0:30

Kapitán Hollister

Re: taky chcu být vožralej na sračky!

tak si dej pět řezanejch dvanáctek od Vendelína. R^ale musel bys přijet do Liberce, do Harcova.

0/0
29.8.2009 10:09

sisko1

a tak vznikly eurosračky

EUEUEU

0/0
28.8.2009 18:41

Kapitán Hollister

Vendelín

je král českých piv. Pak dlooouuuhoo nic a pak možná Plzeň, Budvar, Bernard...

0/0
28.8.2009 15:10

Host

Gulas

Rozdil mezi gulasem od babicky a gulasem s fabriky je dost vyrazny stejne jako rozdil mezi pivem a euromockou, co se za pivo vydava.

0/0
28.8.2009 13:29

Host

Jedině PRIMÁTOR

R^ The Best Of  R^

0/0
28.8.2009 12:58

Kapitán Hollister

Re: Jedině PRIMÁTOR

kecy. Možná speciály ještě ujdou, aleDiamant je strašlivější srágora než Bráník a Svijany.

0/0
28.8.2009 18:39

Host

Re: Jedině PRIMÁTOR

Teda pane kapitáne, tady jste trochu ujel 8-o Svijany se od doby startu Červeného trpajzlika dost změnily, dneska je to jedno z nejchutnějších českých piv (milovníci G to ovšem nedocení).

0/0
2.9.2009 9:17

Pan Navratil

Re: Jedině PRIMÁTOR

No na festu měli Gé a v knajpě u kempu svijany. Rozdíl byl ve prospěch eS :-) i to desátý bylo R^;-)

0/0
2.9.2009 10:32

Kapitán Hollister

Re: Jedině PRIMÁTOR

to bych se zaručeně zeblil. Svijany se poslední půlrok strašně zkazily.

0/0
3.9.2009 6:49

Pan Navratil

Re: Jedině PRIMÁTOR

To nesmíte nechat půl roku se kazit ;-) Já se zeblil až po další xx géčkách a nějakejch zelenejch, to byl teda těžkej den.

0/0
3.9.2009 12:32

Kapitán Hollister

Re: Jedině PRIMÁTOR

;-Dno právě že už vůbec. ;-Dstrašně se zkazily.

0/0
3.9.2009 6:48

vlasec

Re: Jedině PRIMÁTOR

Jo, Primátora jsem zkoušel (nealko verzi) a chuťově mi přišla vcelku podobná Birellu, i když Birell mi přece jen chutná asi o trochu lépe ...

0/0
31.8.2009 14:49

Host

Re: Jedině PRIMÁTOR

weizenbierVR^

0/0
31.8.2009 16:43

Host

Re: Jedině PRIMÁTOR

Eh, Primátor. Takhle jsem se před dvěma lety potuloval v létě po Náchodsku, všade samej Primátor. Večer jsem si dal tři čtyři na dobrou noc a ráno jsem měl vždycky pěknou sra-jdu... Takže je-li potřeba projímadlo, ano jedině Primátor ;-DR^

0/0
4.9.2009 10:48

PaegasRobin

A co Bernard ?:

A co ostatní značky jako třeba Bernard s pivem Free,Free švestka,Free Jantar...?

O pivu se dočtete taky na stránkách http://pivni.info

0/0
28.8.2009 12:01

Host

Nevím jak se vyrábí,

ale pije se dost blbě.

0/0
28.8.2009 10:42

Host

Pokud mě paměť neklame,

tak první nealkopivo se vyrábělo v  Mosteckém pivovaru koncem sedmdesátých a začátkem osmdesátých let pod názvem " PITOMOST ".

0/0
27.8.2009 22:35

Michal001

HGB

Je pomsta abstinentů na pivařích.

0/0
27.8.2009 16:35

Host

Re: HGB neboli ředění piva

Jak krásně se dá okecat, že pivovar pivo ředí vodou: Pivovar může vařit

šestnáctku a díky HGB prodávat oblíbenou desítku. HGB umožňuje zvýšit výstav pivovaru, aniž by se rozšiřovala

varna, spilka či ležácké sklepy

0/0
28.8.2009 8:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.