Diskuze

Dáte si dvě a nenadýcháte ani čárku. Jak se vyrábí nealkoholické pivo

Birell z nošovického pivovaru bylo první nealkoholické pivo v Československu vyráběné obdobnou technologií jako alkoholická piva plzeňského typu. I díky tomu se jeho chuť alkoholickým pivům velmi podobá. Nápad vyrábět nealkoholické pivo vznikl v Nošovicích před 18 lety a už po roce první birell opustil pivovar Radegast.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

5. 1. 2010 15:58
ušetřete si na lepší pivko

Navštivte

http://acrus.blog.cz

0 0
možnosti

Host

3. 9. 2009 22:18
kolik má pivo bez alkoholu kalorií?

kolik má pivo bez alkoholu kalorií?

0 0
možnosti

Host

3. 9. 2009 11:38
Název PITO

Dříve dělali PITO v Mostě a jmenovalo se „PITO Most“  :-)

0 0
možnosti

Kapitán Hollister

3. 9. 2009 16:50
Re: Název PITO

Pivo Most si pamatuju. ;-)Měl takovou černošedivou etiketu a tátovi moc nechutnalo.

0 0
možnosti

Lapacka

2. 9. 2009 21:29
Budvar nebo Bernard, Birell radši ne

Pokud nealko pivo tak jedině Budvar nebo Bernard. Z Birellu mě bolí hlava. Bůh ví, co do toho cpou.

0 0
možnosti

MSG

2. 9. 2009 9:07
Birell a český? Ne, licence Carlsberg.

No, je potřeba mírně poupravit to PR Prazdroje / Radegastu... :-)

V úvodu máte: "Nápad vyrábět nealkoholické pivo vznikl v Nošovicích před 18 lety a už po roce první birell opustil pivovar Radegast."

Realita je taková, že češi nikdy nedokázali slušné nealko pivo vyrobit (pito se skutečně nedalo pít), takže se v roce 1991 koupila licence na nealko pivo od Carlsbergu. Blíže třeba viz.: http://www.mobchod.cz/index.php?itemid=5937  Bylo to i na lahvích, nevím jak teď, ale dřív jo.

Smůla, ale na nealko pivo jsme leváci, musíme dělat licenční. [>-]:-)

0 0
možnosti

Pan Navratil

3. 9. 2009 12:31
Re: Birell a český? Ne, licence Carlsberg.

Ono vyrobit jde všechno, ale nesmíš porušovat patent.

0 0
možnosti

Host

1. 9. 2009 12:43
Jak poznám nealko

Možná jsem paranoidní, jenže jakou mám jistotu, že když si dám nelko pivo, že opravdu nenadejchám ?, že se v pivovaru náhodou někdo nespletl ?

Ono by se to příslušníkovi velice špatně vysvětlovalo, takže si radši nechám zajít chuť, protože přijít o řidičák u mě znamená stát se nezaměstnaným

0 0
možnosti

Pan Navratil

1. 9. 2009 14:57
Re: Jak poznám nealko

a) tu chuť poznáte

b) účinky na sobě taky, ne? Já teda umím vypít dost, ale poznám, jestli mám pivo, nebo NEpivo.

0 0
možnosti

Host

1. 9. 2009 12:35
Rizeni po nealkoholickem pivu

No, s tema dvema pivama a nenadejchani moc nevim, ja 2 nealko piva docela chvili cejtim. Tady http://www.ontola.com/nealkolicke-pivo-mohu-po-nem-ridit nekdo popisuje, jak vypil 2 piva a nadejchal.

0 0
možnosti

Host

1. 9. 2009 13:05
Re: Rizeni po nealkoholickem pivu

No logicky něco nadejchat musite, jdeno pivo 10` má cca 3% alkoholu, jeden Birell má 0,3%. Jeden Birell asi bude někde v toleranci měřáku, více kousků, kdo ví ...

0 0
možnosti

Host

31. 8. 2009 22:23
Jak poznám nealko

Možná jsem paranoidní, jenže jakou mám jistotu, že když si dám nelko pivo, že opravdu nenadejchám ?, že se v pivovaru náhodou někdo nespletl ?

Ono by se to příslušníkovi velice špatně vysvětlovalo, takže si radši nechám zajít chuť, protože přijít o řidičák u mě znamená stát se nezaměstnaným

0 0
možnosti

Kapitán Hollister

1. 9. 2009 12:02
Re: Jak poznám nealko

taky plánuju nákup alkohol testeru R^

0 0
možnosti

Host

31. 8. 2009 20:13
Pivo, co nevidělo sklep...

stejně jako Gambrinus a další :-/

0 0
možnosti

Kuk na strejdu

31. 8. 2009 12:37
HGB

HGB je vyspělá technologie, která při správném používání pouze reguluje finální stupňovitost na požadovanou úroveň.

Nikdy by mě nenapadlo, jak líbivými slovy lze popsat prasárnu "uvaříme šestnáctku a naředíme vodou tak, aby byl výsledný poměr desítka". To není o žádné vyspělé technologoii, to je o pančování piva, které akorát majitelům přinese větší zisk, protože jim stačí menší nádrže na silnější pivo a zbytek domíchají vodou. Tfuj.

0 0
možnosti