- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Píši sem, protože do ostatních diskusí bych se musel hlásit, a já nemám v úmyslu zakládat si na iDnes účet.
.
Zajímalo by mne zda člověk který se s touto novou variantou E.Coli setkal a onemocněl průjmem si s ní, při příštím setkání, lépe poradí. Nepředpokládám, že by se někdo nechal vyšetřovat (co mu způsobilo průjem), navíc když pravděpodobně měl jen průjem bez krve... Zajímal by mne názor/odhad odborníka, nebo člověka pracujícího s běžnými nemocnými, lékaře - tedy ne člověka pracujícího s těmi pár jedinci kteří museli být hospitalizováni.
.
Psal jsem tu o pivu, tvrdém alkoholu, probiotikách, česneku, hygieně, špíně v prodejnách... Lékaři z nějakého důvodu tyto rady přecházejí a vnucují jen hygienu. Ta je samozřejmá. Máme v rodině dobré zkušenosti, jak předcházet nemocem z cestování, střevní chřipky nemíváme. Když se stane, že se v rybníku nalokáte hnusné vody, kolikrát to ani několik panáků nespraví, ale budete mít třeba jen den průjem a tělo opět dosáhne rovnováhy a "uzdraví se".
Stále se nějak nedovídám jedinou zásadní věc. Jsou ty bakterie obsažené ve hmotě dané zeleniny nebo jen na povrchu? Přece roky hnojí zemědělci mrvou a nikdo jsme na to nezemřel a to si myslím, že kdyby byly v rajčatech obsažené obyčejné běžné E Coli, už bychom to pocítili, bylo by nám zle. Zeleninu si jinak běžně omýváme. Nestačí i tady ji prostě jen omýt? Jinak po svých životních zkušenostech věřím, že cokoli řádí ve střevech, je strašné.
Napadlo mě ještě...každá hlouoá bakterie se dokáže ve střevu usídlit a rozvířit peklo. Proč toho vědci nevyužijí na nějaké neškodné pročišťování střev jako prevence. Takovou Shangapraksalanu bez rizika. Někde na netu jsem viděla, co lidi dokáží mít za strašlivý hnus ve střevech, podle mě je to více než záhodno. Hlavně ať někdo nevyleze s nějakým Danone probiotikem. Ty jejich Actimely obsahující jen malou část střevní útěchy, které slouží spíše jako komerční lapač peněz z kapes spotřebitelů, mě nezajímají. Chtělo by to vymyslet hodné střevní bakterie, které perfektně vyčistí každý klk, odumřou a vyjdou ven. Taková je aspoň moje vize.
Nějakej Helmut špatně umyl hrnce a celá Evropa je paranoidní.
Bravo za titulek, jenom to utvrzuje moje podezření, že vtipní a intleigentní lidé skončí u techniky, když beru v potaz klasická, blbou náladu šířící periodika.
Podle posledních zpráv z Rajchu to prý způsobuje alkohol byť podávaný v malých dávkách, ale v jakémkoliv množství... Započala éra prohibice...
- Kdo nekupuje Bio, tak se mu nic nestane, neb na průmyslovou zeleninu se močůvka nikdy nedostane.
Nedávno tu, na Technetu iDNESu, proběhla zpráva, že lidem škodlivé mikroorganismy se ve vesmíru naučí být ještě škodlivější. Příjde mi to jako následný experiment, kdy ??? jednu z těchto bakterií vypustili do světa...
Taovych bakterii je na svete plno a neustale prizorozene mutuji - takovy je proste VYVOJ ZIVOTA !!!
smutné sledovat kolik lidí se chová přesně podle toho, co jim napíšou média. Kdyby dnes v televizi řekli, že pravidelné pojídání hoven zabrání rakovině, tak zítra bude v tísících domácností smažené hofno k večeři.
Na tomto je celej svět bohužel postavenej - na médiích a amatérismu novinářů. Stačí se podívat na to divadlo, které vytváří strana amatérů v naší vládě - VV - ti reagují jen na mediální kauzy.
Práve som sa vrátil z hypermarketu, kde som si všimol velikánsku kopu uhoriek, všetky poctivo zabalené, označené krajinou pôvodu a veľkou tabuľou s nápisom : VYPREDAJ Prekvapil ma pán pri pokladni , ktorý tých uhoriek bral asi 10 kilo.