Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší programy pro správu souborů ve Windows

Průzkumník Windows a Total Commander nejsou jedinými správci souborů pro Windows. Existují i další programy, které jsou zdarma a obsahují nadstandardní funkce, třeba prohlížeč souborů či FTP klienta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lkrata

tihle správci stejně zmizí

S Windows 8, kdy už nebude stromová struktura dopadnou jako třeba legendární M602. Vše ovládne

Windows Total Kramanderhttp://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/238406/Dvoupanelovy-spravce-pro-nova-Windows-Total-Kramander.html

0/0
23.2.2012 7:35

lkrata

Re: tihle správci stejně zmizí

sakra ona se neudělala mezera a upravit to nejde

http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/238406/Dvoupanelovy-spravce-pro-nova-Windows-Total-Kramander.html

0/0
23.2.2012 7:36

z-VV-na-bliti

Heh...

...Nautilus asi neznate, co...? ;-D

0/0
23.2.2012 3:40

pjaaa

Re: Heh...

zname, ostatne jiz jej pouzivam 8 let (predtim jsem mel totiz KDE)

nicmene stejne davam prednost DoubleCommanderu (http://doublecmd.sourceforge.net/)

0/0
24.2.2012 11:31

z-VV-na-bliti

Re: Heh...

Ja rad klikaci vokna a klavesovy zkratky a Gnome ... takze do spravce nemam potrebu rejpat. ;o)

0/0
24.2.2012 13:51

Rudý přízrak fights for freedom

QT Tab a Explorer++

Kdo ma rad pruzkumnika, tak jiz zminena utilita QT Tab nebo rovnou kompletni program Explorer++, kdo ma rad dvou panelove zpracovani ala Norton Commander, tak Total Commander, Speed Commander nebo prinejhorsim pro nenarocne FreeCommander. Nic jineho nema smysl resit.

0/0
22.2.2012 5:56

bourbon

Total Commander . OK, ale...

Já používám Total Commander už řadu let - v práci mi ho koupil zaměstnavatel, doma mám verzi zdarma. Je daleko přehlednější a řekl bych i přátelštější než Průzkumník Windows. ALE: když jsem potřeboval vymazat skoro celý 500GB externí disk Samsung S2 (hudba musela jinam, chtěl jsem si samsunga vyhradit pro fotky), tak se celé to mazání neuvěřitelně vleklo. Na smazání těch asi 450 GB bych byl potřeboval celý víkend... Tak jsem zkusil uživatelsky nepřátelského Průzkumníka (WIn 7 Pro), a ejhle, zvládl tuto operaci velice svižně.

0/0
21.2.2012 22:48

ArneFarin

Re: Total Commander . OK, ale...

Může to být nastavením. TC sice moc neznám, ale ve FARu si mohu nastavit zda se má mazat do Koše, anebo přímo. Přímo je to mnohem rychlejší.

0/0
22.2.2012 8:41

l.g

Re: Total Commander . OK, ale...

To máte pravdu. Při mazání velkého počtu souborů (nezáleží na velikosti dat) je většina manažerů pomalejších. Explorer obvykle rychle "vymaže" data, ale vysypání koše je pak o to delší. Je to vinou rozdílného způsobu práce s alokační tabulkou souborů.

Uživatel ten rozdíl začne pociťovat ale jen v případě, kdy naráz pracuje s několika tisíci soubory, což není úplně obvyklé.

Naopak při malém množství souborů, což je daleko obvyklejší, je technologie manažerů daleko efektivnější.

0/0
22.2.2012 12:10

themonitors

Dotaz na inženýry

Určitě tohle zkušeným něco řekne: myslíte si o nečem, že je to k ničemu, přičemž vycházíte jen z vlastní praxe, kterážto nepostihne nikdy 100 procent funkcí ze software. Takže co za operace se soubory kromě vytváření, přesouvání/kopírování/ hromadného přejmenovávání souborů a složek, připojování na FTP ještě děláte? Zkouším si představit třeba administrátora, který má na starosti 100 webů, tak s pomocí TC to má vše na jednom místě (osobně radši na toto používám dreamwaver, ale budiž). Co dále?

0/0
21.2.2012 15:46

flames828

Re: Dotaz na inženýry

To je otázka jako ´na co jiného vlastně auto potřebujete kromě toho, že s ním jen jezdíte?´.

0/0
21.2.2012 19:21

doktor_bota

Re: Dotaz na inženýry

Vypalování (TCBurner), zobrazení obsahu (TC lister), rozdělování, komprimace (a vice versa) či binární porovnávání souborů (TC), další desítky drobností nezmińuji.

0/0
21.2.2012 21:32

net.Xtreme se nevzdává

Re: Dotaz na inženýry

já nerozděluji, já spojuji:-)

0/0
21.2.2012 22:35

Karel Endler

Ve smyslu náhrady TC free programem jsem už taky pátral.

Kromě spousty různých problémů i "problémů" jsem narazil hlavně na skutečnost, že většina těch dobrých programů se před rokem až dvěma přestala dál vyvíjet, konec, basta, šlus, programátoři se zřejmě vrhli na programování opičáren pro Android a ajfoun. Takže u většiny z nich není šnaděje na dodělání chybějících funkcí.

Doporučil bych - program, který nemá ke stažení verzi mladší dvou až tří měsíců, nebrat.

TC používám dál.

0/0
21.2.2012 14:25

Yazaman

FreeCommander je OK

FreeCommander používám již několik let a jsem spokojen. Má jednu specialitku, o které si nejsem jistý, že ji umí i ostatní: při třídění podle data se takto neseřadí jen soubory, ale také složky.

0/0
21.2.2012 13:44

themonitors

Re: FreeCommander je OK

Tak to ale bomba ;-D;-D;-D;-D

0/0
21.2.2012 14:24

Karel Endler

Re: FreeCommander je OK

Tuto vámi tak obdivovanou funkci jde u TC zapnout/vypnout. A nejen při třídění podle data. Kromě toho jdou určit i bližší podmínky třídění.

+1/0
21.2.2012 14:27

Bundas

QT Tab

docela šikovná utilitka, která umí dělat záložky v průzkumniku. Jinak nechápu proč MS neudělá 2 panely nebo záložky do průzkumíka. Výborně to má vyřešený nautilus v ubuntu. Standardně zobrazeno navigační podokno a jeden panel a stisknutím F3 se přepíná na 2 panely. Má možnost i onoho záložkování.

0/0
21.2.2012 10:48

l.g

Re: QT Tab

Vysvětlení jsou dvě. Buď je to uražená ješitnost Microsoftu, nebo prostě jen nejsou schopni vyvinout něco nového a stále používají technologie 20 let staré. Řekl bych, že základ Exploreru je ještě z dob Windows 95.

0/0
21.2.2012 10:51

Lord Helma

Re: QT Tab

Windows 3.0. Možná i dřív :-P

0/0
21.2.2012 13:34

petrph

pojem Windows je poněkud obecný

Který z těhle programů dokáže plně pracovat v 64bit  Windows 7? Mám dojem že i Total Commander toto dokáže jen v nejnovější bvetaverzi 8

0/0
21.2.2012 10:36

l.g

Re: pojem Windows je poněkud obecný

Altap Salamander

+1/0
21.2.2012 10:41

flames828

Re: pojem Windows je poněkud obecný

Altap, mám tuto konfiguraci.

0/0
21.2.2012 10:53

Lemra Domácí

Re: pojem Windows je poněkud obecný

K čemu je dobré, aby byl 64bitový? Kromě toho, že to je in.

0/0
21.2.2012 12:50

Lord Helma

Re: pojem Windows je poněkud obecný

Ale jdi ty brepto. Místo papouškování blbostí si to radši zkus. A dokud Win64 budou podporovat 32bit aplikace, tak bude fungovat. Není 64bitový (což je problém Borlandu).

0/0
21.2.2012 13:33

Karel Endler

Re: pojem Windows je poněkud obecný

Drobný problém je v tom, že 32bitové aplikace prostě Windows do některých složek nepustí. Takže ty komadéry jen "fungují".

0/0
21.2.2012 14:16

petrph

Re: pojem Windows je poněkud obecný

ale jo , spustíš ho,ale jaksi jaksi ti ukazuje špatně některé systémové adresáře, což je pro souborový manažer dost podstatný

http://www.ghisler.ch/wiki/index.php/On_64-bit_Windows_versions,_some_files_and_folders_shown_by_Windows_Explorer_are_not_shown_by_Total_Commander!

0/0
21.2.2012 14:30

Karel Endler

Re: pojem Windows je poněkud obecný

Což je dáno tím, že 32bitové aplikace jedou v 64bit OS jen v emulátoru WOW, ne v systému.

0/0
21.2.2012 14:35

themonitors

Je to smutné čtení

Už ten název článku podpořený výčtem bazmeků, které s jistotou programovaly opice, o něčem svědčí... Všechny tyhle komandery akorát zdržují práci. Nechápu, proč v roce 2012 MS ještě nevyvinul opravdový operační systém. Rv

0/0
21.2.2012 10:03

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Pro tupé tu mám vysvětlení. OS = systém mj. pro operaci se soubory: Microsoftí OS = systém, ke kterému si musíte doinstalovat utility třetích stran, abyste mohli vůbec pracovat se soubory.

+1/0
21.2.2012 10:06

phi

Re: Je to smutné čtení

:) tu definici OS vymyslel vas pes nebo jste ji nasel v zachode, kdyz jste zapomnel splachnout ?

+2/0
21.2.2012 12:36

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Když nechápeš, o čem je řeč, tak se do toho nepleť :-)

0/0
21.2.2012 14:20

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Jo pardon, ty ani asi netušíš, co je to zkratka "mj.". Takže to znamená "mimo jiné" ;-)

0/0
21.2.2012 14:24

petrph

Re: Je to smutné čtení

Jakto že ne? To je to takový problém si otevřít dvě okna Průzkumníka vede sebe? Vybrané soubory se přetáhnou pomocí myši takže nějaká klábesa F5 či překopírování do druhého okna je zbytečná. JInak většinu těch funkcí co těch komanderech jsou, jsou stejně přístupné ve Windows...

+1/0
21.2.2012 10:40

l.g

Re: Je to smutné čtení

A proč si máte otvírat (poměrně komplikovaně) dvě okna Exploreru a "myšovat", když to za vás udělá velmi komfortně manažer? Práce pomocí funkčních kláves je daleko efektivnější a navíc souborový systém je v manažeru daleko přehlednější. O práci se síťí už snad ani nemá cenu mluvit.

Pro lidi, kteří se soubory opravdu pracují je ve Windows souborový manažer v podstatě nezbytnost. Explorer je nebetyčný opruz a zdržování.

0/0
21.2.2012 10:48

petrph

Re: Je to smutné čtení

Snad kdysi byl efektivnější s pomocí funkčních kláves - ovšem dnes se stejně většina operací provádí s pomocí myši. Nevím jak kdo,ale já i když používám Total Commander, tak ani to rukou na klávesnici F5 nemačkám,ale stisknu myší dole příslušné tlačítko. A ani si nepamatuji desítky dalších klávesových zkratek,ale najdu si příslušnou volbu v menu. A podobně.Nemluvě že dnes přícházejí OS s dotykovými displeji a třeba bez klávesnice. Představa že bych měl na takovém dotykovém OS pro zkopírování souborů vyvolat okno s SW  klávesnicí a tam někde honil F5ku je asi úsměvná.

Nicméně, jen jsem chtěl prostě zmínit, že vlastně v tom OS ten komfortní a kvalitní souborový manažer je, jenom ho nepoužíváme a místo něj si tam dáváme jiný, který to dělá trochu jinak.

+2/0
21.2.2012 11:12

BajerM

Re: Je to smutné čtení

Asi je to o zvyku. Když používám TC,:-) tak zase odkládám myš.

0/0
21.2.2012 14:42

machina

Re: Je to smutné čtení

Někdo se zkrátka snaží si klávesovými zkratkami usnadnit práci a toho, kdo je línej se je naučit, necháme používat myš ;-D

0/0
21.2.2012 16:00

l.g

Re: Je to smutné čtení

"Dělá to trochu jinak"...

A o to přesně jde. Protože to jak to dělá Explorer (né že by to neuměl) je pro hodně velkou část uživatelů neskousnutelné a uživatel si volí intuitivně to, co mu více vyhovuje.

Je naprosto ostudné, že Microsoft za 20 let existence Exploreru nebyl schopen na uživatelské návyky a preference NIJAK zareagovat. Jede si pořád to své blbé ovládání, které vlastně nikdo z uživatelů nechce.

0/0
22.2.2012 12:23

net.Xtreme se nevzdává

Re: Je to smutné čtení

Co je na Ctrl+N poměrně komplikovaného?

0/0
21.2.2012 11:17

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Přesně tak. Používám průzkumníka.

0/0
21.2.2012 11:59

piper at the gates of dawn

Re: Je to smutné čtení

z tveho prispevku nutne vyplyva ti staci  pruzkumnik Windows coz zrovna nesvedci o vyssich narocich ;-D

0/0
21.2.2012 12:31

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Zřejmě nechápeš význam psaného textu. Nevím, co je nepochopitelné na dokazatelné skutečnosti, že pro operaci se soubory, což je základní vlastnost operačního systému, musí někdo používat softy třetích stran. Je to jen důkaz nedodělku, který křičí do nebes.

0/0
21.2.2012 14:22

Lord Helma

Re: Je to smutné čtení

Opět někdo si tu leští bambus. Je zajímavě, že v každý diskusi se někdo takový najde.

0/0
21.2.2012 13:31

Lord Helma

Re: Je to smutné čtení

A ještě horší je, že na to někdo reaguje.

0/0
21.2.2012 13:31

themonitors

Re: Je to smutné čtení

Hlavně, že jste na sebe zareagoval ;-D

0/0
21.2.2012 14:26

T.Y.N.G.

Total Commander

Je bezpochyby nejlepší, ale ruku na srdce, kdo z Vás jej má legálně koupený? Pro ostatní, kteří hledají alternativu zdarma jsou tyto články přínosné. Osobně doporučuji DoubleCommander (používám jej, i když máme licence na TC), jelikož se nejvíce podobá funkcemi a vzhledem právě TotalCommanderu. Na druhou stranu DoubleCommander má občas ještě nějaké chybky (editor mrší diakritiku, zlobí DFS).

Jinak druhý Free mnou preferovaný je muCommander, ale ten nemá tolik možností nastavení.

0/0
21.2.2012 9:16

flames828

Re: Total Commander

Proč je bezpochyby nejlepší? Používám Altap a mám v něm všechny funkce, které jsem používal v TC.

+3/0
21.2.2012 9:18

l.g

Re: Total Commander

Souhlasím. TC je dosti odpudivý svým vzhledem a Altap umí naprosto to samé a řekl bych, že i o trochu víc.

+1/0
21.2.2012 10:23

Rotoped64

Re: Total Commander

Sám ho používám, ale má jednu zásadní vadu: Na WinXP v AJ verzi nepobere diakritiku v názvech souborů. Samotný průzkumník ve Windows s tím nemá problém. Ve Win v CZ verzi bez problémů...

0/0
21.2.2012 10:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.