- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak palírna už je. Nyní stačí postavit poblíž nějakou tu hospůdku ( s ubytováním), ať kam produkty z palírny dodávat. Mají na to tak tři roky než bude vesmírná whisky pitná. Takže znovuzprovoznit raketoplány a jedéém.
Jó v hospůdce na orbitě je živo. Zatím maj jen whisky,brzo bude pivo.
Skotskou lze vyrobit jen ve Skotsku. Kromě toho musí ležet alespoň 3 roky.
Vodu mají recyklovanou, slad a sud a měděný kotel lze přivézt. Kde vezmou vhodné podmínky pro ležení v sudu (vzduch - Ardberg je například specifická ostrovní whisky) to fakt nevím. Ale jinak držím palce.
ale něco mi říká, že by mohla být mimo kurz
Tato věta je v článku totální nesmysl: "....k pokusu, jehož cílem je vyzkoušet reakci ječného sladu s dubovým dřevem v podmínkách stavu beztíže...."
Netušil jsem, že se whisky udělá tak, že se slad nasype do dubového sudu a tam "zraje" tak dlouho až se z něj "udělá" tentononc whisky
No vidíš, a přitom je to tak jednoduché.
takže s vesmírnou stanicí se může lítat i pod vlivem, ale za jízdu na obyčejném kole se třemi promile v krvi hrozí pokuta...
možná by stálo za to zmínit použitou technologii, protože si moc neumím představit destilaci mimo gravitační pole.
A, zlom nastane, až se Rusáci vypraví na potřebu ven za dvéře...
To by si je mohli astronomové splést s nějakou kometou nebo výbuchem supernovy ...
Stav beztíže má vliv na rovnovážný smysl, alkohol taky, třeba působí v protifázi a astronautům bude hej.
Až při návratu na zem, zatím jsou v bezcelní zóně :).....