- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Schválně jsem zkoušel vařit vodu v moji konvici. Ze studené vody na 100 stupňů to trvalo 2:11 vteřin. Příkon 2500 - 3000W:) jeste, ze v ni často nevarim.
Jdu na článek, přečtu si metodiku a hledám tabulku. Tabulka nikde.
Sorry, ale pohlednici u každé konvice číst nehodlám.
Tato norma definuje energetickou náročnost konvic. Pokud na uvaření jednoho litru studené vody (10° C) spotřebují méně než 50 Wh tak budou zařazeny do třídy A. Ty, které spotřebují 50-80 Wh, spadnou do třídy B. Třída C bude mít spotřebu 80-120 Wh a bude zatížena spotřební daní ve výši 3€. Třída D, se spotřebou vyšší než 120 Wh, nebude povolena k prodeji.
To je nějaká blbost, ne? V testu snad všechny potřebovaly přes 120 Wh.
Pokud je odborníci z technetu měří účinnost topné spirály a přijde jim zajímavé že rozdíly jsou minimální, tak je to smutné
Taky mě to zarazilo. Očekával bych, že v redakci budou měřit, jak funguje pojistka, když v konvici není voda, zda voda zbytečně nevaří, než dojde k vypnutí, jak je chráněna elektrická část proti vodě atd. Jinak na konvici není co zkoumat, účinnost jakékoli konvice bude 95 -98%, takže pokud někdo sleduje jen funkčnost, stačí nejlevnější konvice ze supermarketu s tříletou zárukou.
jsou fakt cítit, zkuste jít do obchodu a čichněte ke konvici, některé příšerně smrdí bakelitem .....nejlepší byla skleněná z Lidlu, ale asi ocet narušil těsnění, te%d už vím, že citr. kyselina je lepší....pak nerezová Hundai - vypadá jako nerez hrnec, vevnitř žádné spirály,topné trubky atd. ta je taky snad dobrá pro zdravé vaření.
Ocet nebo kyselina citronová. To je úplně jedno. Ocet jen smrdí. Jinak je účinek stejný.
Ale plastové konvice odejdou prostě jen proto, že plast časem degraduje a začne se rozpadat. Vroucí voda tomu vydatně napomáhá. Nové pak páchnou bakelitem, protože na povrchu plastu je stále ještě separátor z lisovacích forem. Ten musíte nejdříve vyvařit.
Není nad klasickou konvici na sporák, voda se Vám zde pěkně dostane na 100 stupňů a taky se Vám vyvaří ten protivný chlór, který způsobuje pachuť čaje. (Ale zase záleží co pijete, jestli pijete pikwick, nebo opravdové čaje, tam je pak kvalitně převařená voda znát)
Nejlepší jsou ale japonské litinové konvice, ale tam je cena od 4 000 výše.
Jste opravdu legrační. Chlóru se voda zbaví i za studena, když jí necháte 15 minut odstát. A pachuť čaje způsobují minerály v tvrdé vodě, které vařením neodstraníte. Vařit vodu na sporáku sice jde, ale je to zoufale neekonomické.
neumí vyrobit nic,pořádně, já měl od nich tři výrobky a ani jeden nedožil konec záruky , tady ta rakouská značka na českém trhu je děs
Na Sencoru není už nic Rakouského, je to jen a jen China... :-/
dovaří proto, že se pokazí: SENCOR - udělala jsem dva pokusy se dvěma konvicemi, obě vydržely necelé tři měsíce, od té doby nechci slyšet SENCOR ... ani viděť
vydrží déle než předražené značkové - Silvercrest z Lidlu maká skoro pátým rokem - bez problémů
Cena je tady víceméně jen za design, jinak je úplně jedno, po jaké konvici sáhnete...
ja mam nejlepsi zkusenosti s konvici od Siemense, ktera je ve vnitr jako hrnec a nema zadna mista, kde by mohla vytikat voda ven. Je jednoducha tak jako k cisteni od kamene a take je horni vicko dost velke, takze se neda jen tak lehce oparit. Da se vlastne v tom uvarit i mleko. Mela jsem jinou a jak jsem do toho dala ocet na odstraneni kamene, tak se roztavi take tesneni a pak zacne z ni teci voda. Az pozdeji me jeden kamarad rek, ze se musi cistit kyselinou citronovou, aby se neznicilo tesneni. Ta konvice je na obrazku s modelkama cislo pet z leva. Jenze ocet mam vzdy doma a proto jsem volila tuto konvici z prakticke stranky.
Muzu doporucit, jsem s ni velmi spokojena a pokud nekdy odejde, zase si koupim stejnou.