- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejzdravější bude obsluha, která dostane padáka a Američané jsou odporní pokrytci.
K čemu taky obsluhu, když nebude mít koho obsluhovat. Ono v podstatě ani nebude možné, aby řada hospod existovala. Těch pár nekuřáků ji neuživí.
ac nekurak, tohle je divne, co ma kdo komu poroucet, jakou bude mit hospodu? Moznost volby ma host uz ted!
Ano, buď jít s kámoši do zahuleného obecního pajzlu, nebo do nekuřácké hospody ve městě vzdáleném 20 km. Proč by měl být omezován nekuřák, kterej svým způsobem života nikomu neubližuje?
Mně zákaz kouření nijak nevadí a vítám ho. Argumenty, že se omezuje svoboda podnikání jsou zcestné. Každý podnikatel musí dodržovat X různých nařízení a zákazů a zrovna restaurační odvětví patří mezi ty, kde těch omezení je nejméně a také se nejvíce obchází a neodržují. Když si srovnám co musí za regule, normy dodržovat například soukromý lékař, producent mléka nebo firma, která dělá elektroninstalace, tak hospoda na vesnici je ráj, kde se nemusí prakticky nic dodržovat.
myslíte restaurace, kde musíte mít zválštní mrazak na maso a ostatní atd atd?
schválně, kdy minisrtrům/poslancům dojde, že i alkohol v hospodách je vrah a potom i tučné/sladké/slané jídlo a pití....
Konzumací alkoholu ubližujete pouze sami sobě, cigaret i těm okolo.
Zil jsem v Anglii a strasne se mi libilo, ze se na diskarnach nekourilo. Svezi vzduch a nebyl jsem tak zmozenej, ani zasmradlej. A kurakum ani nevadilo si odskocit ven. A hlavne- bylo vsude plno, takze s trbou bych si hlavu nelamal.
V rakouských Alpách se mi zase líbí čistý vzduch v horských chatách, kam se chodí na oběd ze sjezdovky. To jsem si vždy přál, kéž bych se toho dočkal u nás. Pokud to u nás projde tak se těším, že zase začnu chodit do klubů na jazz ...
V ČR bude jasno až asi za 5-7 roků, jako v Německu. Tam se v restauracích nebo úřadech nekouří už dost dlouho. Čeho si však všimnete: i tam, kde se kouřit smí, t.j. v zahradních restauracích, je mnohému závislákovi trapné si zapálit a smradit sousedovi do piva. Kuřáci si zvykli, se svou úchylkou zacházet diskrétně. Nějak se to zavedlo, že kdo kouří, je gastarbajter nebo jiný prolet, před 50 lety to patřilo ještě k bontónu.
Zvýšení odbytu cigaret v ČR může pocházet z příhraničního obchodu. Při průjezdu třeba Železnou Rudou vidíte desítky bavorských šetřilů, kteří si u Vietnamců nakupují "pravé" Mordorolo za lidové ceny. Zlomkový tabák, používaný na vykuřování včel, německým proletářům zřejmě zachutnal.
Vždyť kuřáků je míň než čtvrtina tak o čem je řeč ?
I vy filutové.
Nezapomněli jste čirou náhodou na tu britskou studii, která naopak ukázala pokles počtu restaurací po zákazu kouření? Kdybyste to nezmiňovali vůbec, ještě by se to dalo brát jako opomenutí, ale takhle mi to tak trochu zavání záměrem.
Takže proč? Nehodí se to do krámu? Je mylná? Pokud ano, proč? A proč jste ji i tak nezmínili.
Ta britská studie se dá vykládat všelijak.
Podstatě asi takto. Ty co chtěli zavřít, tak zavřeli. Což zákonitě znamenalo sníženi. Jenže o pár měsíců později se zjistilo, že naopak pár restaurací vzniklo.
A hádám, že pár z nich jsou původní majitelé. Snadno se řekne, že zavřou krám, ale i hospodský se musí nějak uživit, a když jiné řemeslo neumí, tak mu nezbývá nic jiného, než krám zase otevřít a přizpůsobit se novým podmínkám.
A ten kdo neotevřel, tak by to stejně o pár měsíců zabalil, protože by to nedokázal uživit.
Ostatně je to tam vidět i teď. Pár stovek končí, ale pár stovek zase vznikne. Takže nějaký zákaz kouření na to stejně nemá vliv.
Ještě štěstí, že tu máme stát, který za nás rozhodne a řekne nám, co je dobré a co špatné. Kouřit jsem už naštěstí přestal, ale principielně mi takovýto přístup státu k občanům vadí.