Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak si izolovat DNA doma v kuchyni. Stačí na to jahody a ananas

Myslíte si, že záhadnou zkratku DNA mohou na vlastní oči spatřit jen biologové a detektivové pod mikroskopem? Ukážeme vám zajímavý trik, jak šroubovice DNA oddělit a spatřit je na vlastní oči. A ještě si při tom namícháte sladký alkoholický koktejl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M52i56c13h85a31e91l 11M55e65n82s42i66k 8221376120382

Tak ode dneška budu doma říkat,

že jdu izolovat DNA ;-DR^

+8/0
2.2.2016 23:42

V61l33a40s80t47i64m13i56l 92H52n36í43k 6356732301937

Tak už jste to někdo testnul? Jak to chutná, když je to podle názvu kyselina?

0/0
2.2.2016 20:36

J59i82r84i 52R85u42s90n24o31k 4485772837303

Veskere jidlo, ktere snite (vcetne pavouku v noci), v sobe ma tu "kyselinu". Tak si odpovezte sam. Navic kyselina neznamena, ze je chutove kysela, ale znamena to urcitou chemickou vlastnost dane molekuly souvisejici s protony.

+4/0
4.2.2016 13:40

V16l34a29s98t97i75m50i62l 45H17n87í52k 6556912771657

To všechno vím. Ptal jsem se, jestli to už někdo otestoval a jak to chutná.

0/0
4.2.2016 17:38

J66a30n 91H62a48v16l38í52k 6594527296425

Vzhledem k tomu, že se to vyloví z 80% rumu, tak silně po něm. ;-)

+2/0
6.2.2016 0:04

K59a97r85e28l 35D86e28n16k 1430366962786

Učím se na zkoušku z Biochemie (také na VŠCHT). Pro odreagování si otevřu iDnes a tohle. Asi znamení...

+15/0
2.2.2016 14:54

P41e24t74r 95Š98k39o49d22a 5587630274840

Vtipné :-)

Jen si neodpustím drobnost - proč je video v tak nízké kvalitě? Že by redakce Technetu neměla HD kameru...?

+2/0
2.2.2016 14:50

G31a80b98r94i75e49l 55H56o18r46t84e18n 9111349293154

Řekl bych, že přibližně v polovině postupu začne většina lidí provádět úplně jiný experiment, ale... vypadá to dobře.:-)R^

+20/0
2.2.2016 11:03

M59i58c32h93a94e82l 17M90e63n55s59i22k 8791306660942

Sice nevím jestli to byla bílá gelovitá sraženina DNA

nebo bílé myšky,

ale pokus se každopádně podařil;-)R^

+3/0
2.2.2016 23:45

P80e11t96r 54Z86a32j39i93c 5809490704939

...velké množství hodnotného extrakčního činidla...to je uzasnej termin pro 70%+ snaps:-)

+17/0
2.2.2016 10:57

O39n65d94r74e19j 43S61i98d41o33n 6894476731172

Diky, to je perfektni! Jen jeste dodam, ze precipitace DNA lepe probiha za nizsich teplot, takze pobyt v lednici by mohl experimentu pomoci.

+5/0
2.2.2016 9:53

P41e30t89r 42S76v86o79b88o37d10a 9365747284360

... jeste lepsi je to dat na chvili do mrazaku

0/0
2.2.2016 12:08

O28n38d22r54e21j 23S61i96d60o83n 6134466671672

Jen v pripade, ze mate smes s dostatecnym procentem EtOH. Tento protokol, kde pouzivali prevrstveni, tak tam by jim ta spodni faze (prakticky voda) mohla snadno zmrznout.

+1/0
2.2.2016 21:38

M63a56r20t58i79n 78H90o19r14á47k 7726825248

Ten Technet je prostě nejlepší redakce iDnes R^

+31/−1
2.2.2016 9:46

V49á37c94l48a43v 24K34a79r12a21s 1447361606551

R^:-)

+5/0
2.2.2016 9:43

D43r68a15h39o39m29í22r 35S80t88r77o94u48h45a19l 4345748812374

Tak tohle je geniální :D

+8/0
2.2.2016 9:37

J97a22r68o65s45l68a31v 42S86t60u45p75k32a 6297339569494

uplne nejlepsi je izolovat rum Stroh do ustni dutiny

+6/0
2.2.2016 8:25

O97n17d42ř63e12j 23B56o15k 4707481748888

Na příští grilovačce vyzkouším, díkyR^

+4/0
2.2.2016 5:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.