Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak si izolovat DNA doma v kuchyni. Stačí na to jahody a ananas

Myslíte si, že záhadnou zkratku DNA mohou na vlastní oči spatřit jen biologové a detektivové pod mikroskopem? Ukážeme vám zajímavý trik, jak šroubovice DNA oddělit a spatřit je na vlastní oči. A ještě si při tom namícháte sladký alkoholický koktejl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i87c30h89a51e68l 34M13e88n76s35i73k 8721906350792

Tak ode dneška budu doma říkat,

že jdu izolovat DNA ;-DR^

+8/0
2.2.2016 23:42

V74l67a28s41t18i64m86i72l 67H44n42í89k 6766282801897

Tak už jste to někdo testnul? Jak to chutná, když je to podle názvu kyselina?

0/0
2.2.2016 20:36

J60i96r52i 67R45u50s19n72o85k 4115152807363

Veskere jidlo, ktere snite (vcetne pavouku v noci), v sobe ma tu "kyselinu". Tak si odpovezte sam. Navic kyselina neznamena, ze je chutove kysela, ale znamena to urcitou chemickou vlastnost dane molekuly souvisejici s protony.

+4/0
4.2.2016 13:40

V11l25a97s50t42i71m76i35l 69H21n77í25k 6626552181777

To všechno vím. Ptal jsem se, jestli to už někdo otestoval a jak to chutná.

0/0
4.2.2016 17:38

J57a83n 18H86a73v76l29í33k 6894397646935

Vzhledem k tomu, že se to vyloví z 80% rumu, tak silně po něm. ;-)

+2/0
6.2.2016 0:04

K41a39r13e82l 60D70e51n45k 1900576142516

Učím se na zkoušku z Biochemie (také na VŠCHT). Pro odreagování si otevřu iDnes a tohle. Asi znamení...

+15/0
2.2.2016 14:54

P55e29t49r 29Š37k15o89d41a 5417250114920

Vtipné :-)

Jen si neodpustím drobnost - proč je video v tak nízké kvalitě? Že by redakce Technetu neměla HD kameru...?

+2/0
2.2.2016 14:50

G28a17b58r80i91e18l 21H77o77r44t94e66n 9371269533204

Řekl bych, že přibližně v polovině postupu začne většina lidí provádět úplně jiný experiment, ale... vypadá to dobře.:-)R^

+20/0
2.2.2016 11:03

M19i26c30h52a42e61l 66M33e57n91s28i10k 8971326770402

Sice nevím jestli to byla bílá gelovitá sraženina DNA

nebo bílé myšky,

ale pokus se každopádně podařil;-)R^

+3/0
2.2.2016 23:45

P46e83t75r 11Z89a59j37i79c 5799360174609

...velké množství hodnotného extrakčního činidla...to je uzasnej termin pro 70%+ snaps:-)

+17/0
2.2.2016 10:57

O62n22d12r83e93j 79S24i21d72o68n 6404606821112

Diky, to je perfektni! Jen jeste dodam, ze precipitace DNA lepe probiha za nizsich teplot, takze pobyt v lednici by mohl experimentu pomoci.

+5/0
2.2.2016 9:53

P88e72t17r 23S54v98o13b57o81d60a 9255637594810

... jeste lepsi je to dat na chvili do mrazaku

0/0
2.2.2016 12:08

O46n50d25r34e10j 14S21i54d17o33n 6294826211152

Jen v pripade, ze mate smes s dostatecnym procentem EtOH. Tento protokol, kde pouzivali prevrstveni, tak tam by jim ta spodni faze (prakticky voda) mohla snadno zmrznout.

+1/0
2.2.2016 21:38

M70a15r33t92i98n 10H85o29r66á34k 7376135128

Ten Technet je prostě nejlepší redakce iDnes R^

+31/−1
2.2.2016 9:46

V79á60c85l30a44v 97K76a69r56a44s 1397551706561

R^:-)

+5/0
2.2.2016 9:43

D80r49a87h39o42m93í42r 52S57t67r26o62u72h62a79l 4255878312974

Tak tohle je geniální :D

+8/0
2.2.2016 9:37

J87a31r15o50s57l36a74v 77S32t52u28p46k41a 6367919439704

uplne nejlepsi je izolovat rum Stroh do ustni dutiny

+6/0
2.2.2016 8:25

O15n77d79ř45e73j 43B36o30k 4527321538598

Na příští grilovačce vyzkouším, díkyR^

+4/0
2.2.2016 5:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.