náhledy
Řepka olejná se v USA a Kanadě pěstuje v drtivé míře geneticky modifikovaná, v Evropské unii pouze nemodifikovaná.
Autor: Rapeseed Associtation of Canada
Plocha GM plodin po celém světě za posledních 20 let. Jak je vidět, technologie se poměrně rychle šířila, byť jen v části světa. K historicky prvnímu poklesu oseté plochy došlo až v roce 2015.
Autor: ISAAA/NYT
Ukázka dnes úspěšné technologie genetických modifikací. Vlevo je běžná rostlina hrášku napadená larvami škůdce zavíječe. Vpravo jeho geneticky modifikovaná varianta vybavená genem převzatým z bakterií, které vyrábějí jed zabíjející larvy zavíječe. Zákazník se sice nedočká žádného zlepšení, ale zemědělec ušetří náklady na postřik.
Autor: Herb Pilcher, USDA ARS
Porovnání výnosu kukuřice v Evropě a USA během posledních 50 let ve studii Jacka Heinemanna a jeho kolegů z roku 2013, která byla jednou z inspiračních zdrojů pro článek v NY Times v listopadu 2016.
Autor: Heinemann et al.
Geneticky upravený losos AquAdvantage vzadu a klasický losos atlantský (obecný) vepředu. Obě ryby mají stejné stáří.
Autor: AquaBounty Technologies