Další problém, který lidstvo sužuje po celá staletí, je vyřešen.
Uvařit vejce přesně tak, jako ho máme rádi je kumšt a mnoho lidí to nedovede.
Toho si je dobře vědoma společnost British Egg Information Service (BEIS). To je instituce, která se zabývá vším, co s vejci souvisí. Má-li angličan jakoukoli „vaječnou“ otázku, pracovníci BEIS mu ji zodpoví.
Na trh proto uvede vejce opatřená emblémem z neviditelného inkoustu. Ten je citlivý na teplo a po uplynutí doby, kdy má být vejce hotové, zčerná. Jde tedy vlastně o vejce s integrovaným automatickým časovačem.
Na trhu budou tři druhy vajec – na hniličku, na měkko a na tvrdo – každý s trochu jiným inkoustem, pro různé doby vaření. Již při koupi se tedy musíte rozhodnout, jak je budete chít připravit.
Na anglickém trhu budou od letošního podzimu.