Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme krtnožku, krokodýlí curry a E.T. se domů již nepodívá

  16:07aktualizováno  16:07
Blíží se vánoce, čas kaprů, bramborových salátů, zapíchnutých kostiček, smažených rybích prstů, oschlého vánočního cukroví, žlučníkových záchvatů a jiných delikates. Co si však vánoční čas zpestřit skutečnými Lukulovými hody.

Dnešní díl S Technetem za zábavou a poučením je celý věnován vaření, pečení, smažení, dušení, flambování a jiným kuchyňským radovánkám. Naučíme se chutně si připravit mimozemšťana, upečeme si koláček s červíky, namícháme si výborný sýrový dip s kandovanými cvrčky a pro opravdové znalce tady máme lahodnou zeleninovou psomáčku.

Nezbývá než si připravit Hotplate, Quickheet a Ultimate Chopper a hurá do kuchyně.

Začněme rovnou hlavním chodem:

E.T. po texasku nebo na způsob ragů
 
Někdo by si mohl myslet, že na na mimozemšťany neexistují žádné kuchařské knihy. To je však omyl. Na stránkách http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html se dozvíte vše potřebné k tomu aby váš kulinářský experiment byl úspěšný. Najdete zde několik důvodů proč mimozemšťany vůbec jíst (například proto, že k nám přicházejí bez pozvání a jsou Košer). Seznámíte se s jednotlivými druhy mimozemšťanů s důrazem na jejich chuťové přednosti. Nejlepší jsou Modří, protože už vědí a chutnají jako kuře. Navíc je z nich výborné curry. Špatní nejsou ani Šedí. Mají tužší maso než Modří a musí se déle vařit, za to však výborně chutnají zejména na česneku. Naučíte se mimozemšťana i správně stáhnout, což zejména u tužšího Šedého může být problém.

 
Ideálně tvarovaný grill na přípravu vetřelčího barbecue
zdroj: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html

První a nejznámější recept pochází již z roku 1947 kdy došlo k blízkému setkání prvního druhu v Rooswellu. Návod naleznete zde: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html. Lákavý je již jeho název: Mimozemšťan na šalvěji s česnekovou nádivkou.


Údajné záběry z pitvy mimozemšťana jsou ve skutečnosti z nadívání česnekovou omáčkou.
zdroj: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html

Další recepty nejsou o nic méně lákavé: Vetřelčí ragů, Modrý Stroganoff, Plátky Modrého s Brandy omáčkou apod.

Autoři webu nezapomněli ani na rady jak mimozemšťany chytat (existují tři ověřené metody). Zároveň však upozorňují, že i pouhý styk s těmito tvory je zakázán federálním zákonem. Ten však platí v USA a není tedy důvod si s ním lámat hlavu. Na to kde je u nás největší výskyt mimozemšťanů vhodných pro konzumaci se zeptejte experta pana Bendy na stránkách Vesmírných lidí http://www.vesmirni-lide.cz/default_c.htm. Pan Benda je s mimozemšťany v neustálém kontaktu a může vám podat neocenitelné informace o jejich aktuálním výskytu.

Univerzální zeleninová psomáčka z Čech

K mimozemšťanům se výborně hodí. Při grilování totiž často dojde k přesušení masa a lahodná psomáčka mu dodá tu pravou šťávu. Také ingredience pro omáčku se snadněji shánějí než mimozemské maso. Postačí nějaká umisťovací výstava zatoulaných zvířátek. Recept naleznete na stránkách www.prdel.cz


Důležité upozornění: vhodného psíka k přípravě omáčky, poznáte podle bílé pěny u tlamičky.

Vhodnou přílohou může být i zelenina. Nejprve si ji však musíte zastřelit. Dříve než vás sežere. Hru naleznete zde. Účelem této údajně vegetariánské hry je kečupem masakrovat zeleninu.

 

Krysa po východňársku

Až z daleké Asie pochází zajímavý recept na přípravu krysí pečeně. Recept včetně bohaté obrazové přílohy naleznete zde.

 

 

zdroj: http://www.babkadedka.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=37

Chuť na něco malého? Co takhle praženou rýži s moučnými červíky.

Jak na to vám poradí studenti a profesoři Univerzity v Iowě z Katedry entomologie. Broučci, červíci, a kobylky luční (zejména obalené v čokoládě chutnají výborně) mají hodně bílkovin a málo kalorií. Vhodné i pro dietáře. Nutriční tabulky přiloženy. Na stránkách univerzity naleznete i recepty na výborné moučníky. Doporučujeme muffin s kukuřičným červem. Zajímavé je, že ani válečná Evropa nepočítala s využitím hmyzu v kuchyni. Dolar, ale stále klesá....

Štír v lízátku, sršeň v medu a nejdražší káva na světě

Žádná hostina se nemůže konat bez zákusků a nápojů. V internetovém obchodě www.edible.com lízátka, čokoládky, bonbóny ale i afrodiziaka a zrnkovou kávu.

Největší nabídka je v oblasti lízátek. Vybrat si můžete mezi tequilovým lízátkem se štírem (z vlastní zkušenosti doporučuji), vodkovým lízátkem s červem nebo pepermintovým lízátkem s mravenci. Výborný je i sršeń v medu, který navíc funguje jako afrodiziakum stejně jako prach z pravých perel.

 
 

Do kategorie hlavních chodů patří ještě krokodýlí curry. Mravenčí čokoládu si oblíbí zejména děti.

Kávičku po obědě si dá jistě každý a rád. A pokud hostitel navíc zdůrazní, že je připravena ze zrnek, které nejprve spapala a posléze vyvrhla lasička, bude zájem jistě enormní. Jedinou nevýhodou této lahodné kávy pro chvíle pohody je její cena. Za 57 g zaplatíte 17 liber (cca 748 Kč). Jako aperitiv servírujte vodku s hadem. Čtyři panáky pořídíte za 22 liber (cca 1000 Kč).

Něco ostřejšího na závěr

Kanibalskou kuchařku zakoupíte na těchto stránkách za pouhých osm liber.

No a na úplný závěr nám nezbývá nic jiného než vám popřát hezký víkend a Dobrou huť Klementa Gotwalda.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Čínský policista kontroluje internetový obsah (ilustrační snímek)
Čína definitivně zablokuje lidem volný internet. Od února zakáže VPN

Čína postupně zaceluje otvory ve své velké digitální zdi. Aby přes ni nebylo možné projít, zakáže v příštím roce lidem přístup přes privátní sítě. Přístup k...  celý článek

Sídlo americké Národní bezpečnostní agentury ve Fort Meadu v Marylandu....
Putinovi hackeři napadli naše elektrárny, přiznaly zdroje z vlády USA

Hackeři operující ve prospěch ruské vlády pronikli v červnu do nejméně tuctu amerických elektráren. O napadení tajné služby věděly, nyní vyšlo najevo i to, kdo...  celý článek

iTunesU nabízí tisíce přednášek různého zaměření i kvalit.
PayPal míří do iTunes. Za film půjde zaplatit otiskem prstu

Ačkoli již většina současných aktivních uživatelů ekosystému od Applu má ke svému Apple ID registrovanou platební kartu, nově bude možné v některých zemích...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.