- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je pití. Pijete-li ho s Mírou, tak Vás ani hlava nebolí. Když jdu do hospody, tak piji dvanáctku, neboť to není tak často, a tak si dám plnotučný, které mělo alespoň díky velkým sklepům čas se vyležet. No a doma mám připravenou basu desítky, která snad díky používání hlávkového žateckého chmele (ne nějakých extraktů) krásně při otevření zavoní. Dříve jsem kupoval G10, ale už mi nějak nešmakuje!
Jsem ted v Australii a musim potvrdit, ze na dobry pivo nemaj ani nahodou. Nektery z nich delaj i jinym zpusober. Nektery jsou teda Lager, jiny, Draugh nebo Bitter. Pak existuje oznaceni pilsener, ale tohle je zrovna pekne hnusny. Novinka je Pure Blond, coz je nizkokaloricky pivko co docela dobre chutna, asi 450 kJ na 355 ml. Chybej tu maly pivovary. Byl jsem v Manile a na jedny hospode "Try our Czech beer". Bylo sice o dost drazsi nez to jejich dobre San Miguel, ale prislo v Pilsner Urquell pulitru a obdobnou chuti, bylo ale asi nefiltrovane, takove kalne.
Jestli máte možnosti a obchodního ducha,pošlete spojení na adresu autora článku .Postavíme tam pár pivovárků .
To není for, to je nabídka.
G10 se vari tusim jako sestnactka a pak se redi vodou a s tim pak uz nikdo nic neudela. Docela dobre pivko delaji nemci, takovy Maisels Weise, nebo z klasickych napr. Veltins to jsou moc dobry pivka. Hodne dobrej je treba taky Krombacher.
no to je prostě fakt, pokud pivo nemá označení ve stupních, tak ho téměř z jistotou naředili sodovkou (ostraváci sifonem)
estli to tady cte nekdo z plzne, mam jeden dotaz, proc je ta G10 tak hnusna ? temer voda, a pokud to tocej "mistri" tak navic plna CO2, zkratka zluta mineralka, takze proc ??
Že by zisk? Prostě navařit toho co nejvíc, aby se to rozvezlo zlatokopům na horách, kteří ty chcanky točí turistům? A klasickým způsobem by se takové množství navařit nedalo?
Jen jste zapoměli zmínit, že pan Veselý taky nějaký čas dělal sládka v zámeckém pivovaru v Dětenicích. Tady mi asi před třemi lety věnoval trochu chmelového granulátu a se sladem z laboratoře jedněch sladoven a kvasnicemi z VÚPS jsem si mohl uvařit svoje první vlastní domácí pivo! Od té doby si občas várku připravím a používám jako lék - je to skvělé a mohu všem jen doporučit !!! Díky pane Veselý !!!
Pane Romino,je příjemné číst takový příspěvek.Jsem rád že jsem pomohl dobré věci.I v Praze mě kontaktovalo několik nadšenců,co si vaří pivo doma .Je to tvořivý způsob relaxace a tomu fandím.Až budete mít cestu kolem,stavte se u Medvídků,dáme řeč.
No jelikož jsem zjistil, že když se ráno probudím v posteli obutý, tak mě bolí hlava, tak si myslím, že se bolení hlavy lze vyhnout prostě tím, že se před spaním zujete
............................
prostě zajít na jedno:)
Největší humus je Starobrno. A to su Brňák jak čapa. Po Starobrnu bolí hlava a druhý den prdím jak parní lokomotiva. Musím uznat, že Pilsner U. je asi nejlepší pivo, v přijatelné cenové hladině a nepálí mně po něm žáha. Ale zase je to jen můj názor. Znám borce, co na Starobrno nedají dopustit.
Jsem taky z Brna a nedá se to pít, možná dvanácta nebo černý, ale Staroblato je totální hnus. Buď používají špatnou vodu nebo teda nevím.
Tohle pivo mi nechutnalo, dostal jsem se letos k jedné lahvi a není to dobré, strašně sladké a s pivem to má společného málo. Na druhou stranu ten jejich běžně vařený OldGott 13tka polotmavá je docela k pití. Já osobně mám rád Svijanský, ale nepohrdnu třeba i Zlatopramenem, nebo Budvarem, to co nemám rád je Gambrinus, protože je zředěnej až běda a Krušovice, protože to je instantní břečka.
přesně tak, já to používám k ožrání bab, ale i tak to ředím desítkou. Podobně Primátor 24° nebo Porter 19°.
G je posledních 5 let téměř k nepozření stržená chuť z toho ředení až hrůza.