- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A BTW 4
- nechcete tam napsat víc o čištění? To by mě docela zajímalo. Resp. Většina uhlíku z organiky shoří, co zbyde bude asi hlavně +- vápník z kostí...
Když ten článek tak opravujete (chválím), tak pokud jste to od včera neopravili, tak
BTW 2
- ta třecí miska je sice třecí miska, ale podle obrázku je z achátu, takže se jí říká achaátová. Rozdíl oproti obyč keramické je jednak v množství otěru a ve složení. Což pokud chcete čisté diamanty...
BTW 3 (výjimečně něco důležitého)
jak píšete, že se keramická matrice se srazí na poloviční objem, tak to je nesmysl. Keramika jak slinovaný polykrystalický materiál mívá minimálně 95% hustoty monokrystalu. Čili 2*95 = 190% hystoty monokrystalu a to prostě nejde. Ale předpokládám, že je to prášek keramiky + polymerní pojivo, které se používá při výrobě substrátů pro hybridní integrované obvody. Dovoluje materiál výborně tvarovat. A tam by pak to smrštění asi celkem odpovídalo.
když to jde z čistého uhlíku levněji, resp. kdo vám zaručí, že je to opravdu z kremačního popelu, když umělý diamant dané velikosti se prodává daleko levněji (že by i to byl důvod oddělení obou procesů)...o jednom bych sice věděl, ale při těch cenách... uvidíme jestli k tomu někoho přemluvím.
Jak se tam dostanou nečistoty ovlivňující barevnost, když se vše tak pečlivě odstraňuje ? ...nejvzácnější je barva dozelena (příměs uranu), ale ceněné jsou i žluté (příměs dusíku)
PS: Původní "ruský" proces (HPHT) trval podstatně déle, ale výsledek byl lepší (méně poruch -> vyšší odolnost).
PSS: Pokud se nepletu, přírodní a umělé diamanty se rozpoznávají podle mírně odlišné spektrální čáry (je na to tester).
...proč ne, každá ptákovina se může stát obchodním artiklem. Velice se mi líbila druhá část příspěvku (barevný podklad) o technologii. Odbornost a přitom prošpikováno vtipem.
Z etických důvodů je použit zvířecí popel. To teda nevim proč. To by jako mohl někdo poznat,z koho ten popel je ?
člověk by nevěřil jaký tlak může být v láhvi šampaňského, že?
0,6kpa je podtlak, to znamená, že při otevření lahve by měl být vzduch vcucnut dovnitř. Nechápu tedy, jak může takto podtlakovaná láhev vybouchnout .
Jojo, dějí se holt věci mezi nebem a zemí.
Diky za upozorneni, nejste prvni kdo si toho vsiml. Mrzi mne to, ma byt MPa, ten udaj v atm je spravne...
pokud by se nam spunt podarilo vytahnout tak by nas asi sampanske nasalo do lahve...
mf
v žádný diamant! to je rouhání
Konecne nekdo, kdo zna klasiku. Uz tu jen chybi hlava Marthy Stewartove a Elzar.
V tom málu, co jsem četl mě zarazilo: 1. H. G. Wells - zaměněn za jakéhosi Welshe.
2. Karel Marx – měl komentovat „Welshovu“ povídku minimálně 28 let po své smrti
3. Willard Hershey z McPherson College - v článku má jméno Williard
4. autorovi nejdou převody (atmosféry a Pascaly)
Možná se pletu já, jsem hodně unaven. Stav 16. 9. 2008 v 15:01 – cca 14 hodin od uveřejnění článku
Marx fakt ze by se diamant dal vyrobit prumyslove skutecne okomentoval, samozr za sveho zivota... v textu doslo k chybe on byl jednim z mnoha a nemelo to navaznost na Wellse (taky mate pravdu zde byl preklep)
ohledne tlaku - zde doslo k chybe tlak v atmosferach je spravny, uvadi se 5-6, coz ma byt 0,6MPa... pokud by slo o 1 kPa tak by nas asi lahev nasala dovnitr... Diky za upozorneni a omlouvma se, MF