Diskuze

Může chléb vydržet dva měsíce? Podle zpráv ano, ve skutečnosti ne

Česká média podlehla kouzlu zprávy, podle které pečivo může vydržet bez plísně i několik měsíců. Je to však slib zcela nereálný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

až do chleba dají to správné éčko vydrží; i 1/4roku; k jídlu třeba nebude ale to supermarkety nezajímá

0 0
možnosti

Mně se nezdá informace o tom, že kváskový chleba je kyselejší než ty dnešní. Naopak konzumní chléb nejím, protože ten je až odpudivě kyselý a naopak peču chleba podle tohoto receptu http://www.vaclavkrejci.cz/poctivy-domaci-chleb a je perfektní a chutný, není kyselý.

1 1
možnosti

jedna z hrozeb je americký chleba, z části z nebezpečných gmo a z části sladké mouky, která má v američanech snižovat práh sladkosti a zvyšit ttak konzum sladkých věcí. Americký chleba je o dost sladší než náš český.

1 2
možnosti

Ja tedy nevim, ale vic nez par dni starej chleba uz mi stejne moc nechutna. Takze ani tak nejak nepotrebuju, aby mi vydrzel 2 mesice.

Mimochodem, kdyz jsme driv meli kralika, susili jsme mu obcas zbytky co se nesnedly. Kdyz se rozkrajel a ususil, tak takovej ususenej chleba klidne vic nez ten mesic vydrzel. Takze mam takove soukrome podezreni, ze za plesniveni chleba muze zejmena v nem obsazena voda. Kdyz treba obcas delam ze starsiho chleba topinky v toustovaci, tak jsem se vzdycky docela divil, co je jeste v takovym "suchym" chlebu vody (kolik z toho slo pary a voda z toustovace primo vykapavala ven - pri peceni na panvi to samozrejme nezazijete).

1 0
možnosti

J20i44ř79í 89K90r56a71m50p82l

10. 12. 2012 15:53

já bych doporučil ozařovat některé konzumenty

0 1
možnosti

J58a64n 63M58e30r71t86a

10. 12. 2012 12:24

Evropská legislativa bude vyžadovat, aby výrobky ošetřené mikrovlnami byly označeny? Ano, pozor na záření. Pozor i na úpravu IR zářením (rozuměj grilování). Zákazníci jsou varování před neexistujícím nebezpečím, zato šarlatánům jsou schvalovány výjimky z legislativy.

Článek je zajímavý, jen mě mrzí, že jsou tady kritizována media a jinde na idnes je reklama na přístroj na svícení do uší.

3 0
možnosti

To nejste sám... Ale i proto článek vznikl: aby čtenáři věděli, že není důvod autorovi vědět, pokud narazí na nesrovnalosti nebo chyby.

1 0
možnosti

P57a98v14e56l 44F67a92r51a

10. 12. 2012 11:11

Dva měsíce nevím, ale chleba zabalený do igel. sáčku daný do mrazáku chutná i za několik týdnů po rozmražení docela dobře. Takže bych klidně prubnul i ty dva měsíce.  ;-)

2 0
možnosti

J11a43n 50S14t89o74d76o22l33a

10. 12. 2012 11:31

To je jiná liga. V mrazáku při -18 vydrží chleba snad neomezeně.

1 0
možnosti

A53d61o60l26f 46Ř73í30h93a

10. 12. 2012 11:11

Zmražený chléb vydrží věčně ;-D

5 0
možnosti

M90a93r20e80k 94H88r68u48b48y

10. 12. 2012 15:31

A trpaslici chleba jeste dele :-P;-)

0 1
možnosti

Ono je to celé hovadina.

Spóry plísní jsou všudypřítomné v ovzduší, takže by něco podobného mohlo fungovat pouze v případě, že by byl chléb balen neprodyšně v ochranné atmosféře. Jinak je to blbost, nebo reklamní trik na blbosti postavený.

2 0
možnosti

V88i43k77t68o52r 74W87o80l20f

10. 12. 2012 10:35

" "Kyselý" (kváskový) chléb nebyl příliš ceněný ani v minulosti, stačí se podívat do starší české literatury."

Cože?! Opravdovej KVÁSKOVEJ chleba je snad nejlepší, jakej jsem kdy jedl. A chutná jako jídlo. Ne jako umělá hmota ve tvaru bochníku z obchodu.

Celej ten článek mi připadá jako nějaký reklamní sdělení zdůvodňující, proč bychom měli jíst jejich hnusnej chleba.

15 2
možnosti

No hlavne, ze pana redaktora psat bavi (viz. jeho profil) :))))))

0 3
možnosti