Diskuze

Češi našli způsob, jak lépe vydělávat na mléce

Nový způsob získávání cenné bílkoviny z mléka by mohl udělat z českých mlékáren významného hráče na miliardovém trhu. A také alespoň zčásti vrátit do potravin to, o co je potravinářské technologie bezděky připravují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Všem těm, co tady píší nesmysly o přenosu vztekliny  mlékem, na netu je toho dost  a i wikina obsahuje důležité informace http://cs.wikipedia.org/wiki/Vzteklina

Poslední prokázané nakažení člověka vzteklinou v ČR bylo v 60. letech minulého století na Kroměřížsku....

Brucelóza je hlášená hlavně z Balkánského poloostrova. Česká republika je prostá bovinní brucelózy od roku 1964[2] a od roku 1951 si drží statut země prosté B. ovis a B. melitensis u ovcí a koz.[12] Jedinou formou brucelózy, jež se vyskytuje na území Česka, je tak brucelóza zajíců způsobená B. suis biovarem 2...Takže můžete dostat brucelozu pouze nekvalitně upraveným masem http://cs.wikipedia.org/wiki/Brucel%C3%B3za)

Borelióza se přenáší hlavně klíšťaty.....

0 0
možnosti
Foto

No a za chvili budem vsichni bastit amarouny...Nemam problem pit cerstve mleko ze statku, delam to uz hromadu let a budu vesele pokracovat.

1 0
možnosti

Takže nejjednodušší je kupovat mléko, které těmito úpravami neprošlo - čerstvé nebo selské mléko.

1 0
možnosti
KL

jestli to neni april. uz tolikrat se objevil nejaky vyznamny cesky objev, lek na rakovinu atd. a pak uz jen ticho.

0 0
možnosti
BP

B40e27n 47P88a62v40k19a

31. 3. 2014 15:27

Jenom, aby lactoferrin nebyl jenom další marketingový blábol.

Tady čtu, že to má antibakteriální, antivirotické, anti-... A můžete s tím mít i nádobí místo Jaru a používat místo zubní pasty. Sáček laktoferinu bude normální komodita. Kurz 10 zlatých cihel = sáček laktoferinu.

V článku je uvedeno, že se ročně prodá lactoferrin za miliardy $. Jako něco přesnějšího není? Nebo to říkali kuci z laborky?

0 6
možnosti
MLT

Niic o miliardách dolaru v článku neni. A otázce po něčem "jako přesnějším" bohužel nerozumím,takže vám v tomto ohledu nevyhovim.

2 0
možnosti
RK

Jinými slovy z mléka je důležité všechno dobré vyndat. Zůstane nám voda, do té přidáme bílé barvivo a v krabicích prodáváme za 20 Kč/litr. V akci za 14. Rv

3 6
možnosti

oni ho snad chtějí vyndat, aby ho následně - po tepelném šoku - mohli vrátit zpátky, takže se teplotou nezničí

2 0
možnosti
LS

Víte, že z

tepelně neupraveného mléka můžete dostat i boreliozu?

3 1
možnosti
LP

nebo klíšťovou encefalitidu

0 1
možnosti
JV

To je hezké jak jsme šikovní. Pravdou ale je, že české mléko se nedá pít. Pro koho to není z ruky, doporučuji raději mléko s Německa.

1 7
možnosti
MP

V Nemecku maji jine vyrobni technologie na zpracovani mleka nez u nas ? Nebo na zaklade ceho soudite ze mleko se neda pit ?

8 0
možnosti
LP

A co tak přestat pít něco, co je určeno telatům a né lidem ;-)

2 4
možnosti
FP

Kdyz me to chutna :-). Neni nad cerstve nadojene mlicko primo od kravicky... Teda vychlazene. Z tepleho se mi zveda kufr :-D

3 0
možnosti
Foto

Jen jestli ten "trvanlivej hnus" není náhodou tím rychlým ohřevem a zchlazením poškozený méně, než to vaše "čerstvé" mléko pasterizací a chemickými konzervanty. Byly doby, kdy jsem si z kupovaného čerstvého mléka dělal domácí jogurt - dnes už to v našem kraji nejde; prostě v tom kvasinky chcípnou. Taky vydrží patnáct dní - opravdové čerstvé mléko má nejdéle třetí den kysat.

3 3
možnosti
MK

Jaké jsou to ty chemické konzervanty v tom tzv. česrtvém mléce?Mohl byste vyjmenovat alespoň dva?

3 0
možnosti