- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hydroponie = zdravá zelenina? Není autor z Prahy?
pro drtivou převahu " vtipných" diskutérů musím opakovat:
v prefektuře Fukušima je toto řešení východiskem z nouze - po radioaktivním zamoření po havarii JE.
Když nemohou pěstovat na polích (odstranění kontaminace bude trvat desítky let ) tak to dělají tímto způsobem. Obdobně řeší i energetiku - prefektura do roku 2030 bude mít energetiku ze 100 % založenou na obnovitelných zdrojích
No, jestli to bude chutnat tak, jako ta chemická rajčata a okurky, co jsou k dostání v našich supermarketech, tak to raději nic...
Mazec je, že si takto můžete vypěstovat zeleninu celoročně, klidně ve výškové budově nebo pod zemí. Nakonec to může dopadnout tak, že část spižírny může být podobná tomuhle zařízení. Jak někdo psal: v době přírodních katastrof, například mohutné erupci sopky, která zastíní Slunce a kontaminuje půdu, k nezaplacení.
V době, kdy lidé konzumují velké množství soli - tedy sodíku, sodík z dalších zdrojů - konzervačních a dochucovacích látek; vyznívá chlubení se "navíc má mít zelenina menší obsah draslíku" trochu tragikomicky
Zeleninu jedině přefiltrovanou přes prase.
Pokud to budou zákazníci kupovat, proč ne. Konkrétně v japonsku je zemědělská půda nejdražší na světě, a pokud dokáží vypěstovat z chemicky obohacené vody cokoliv lepšího, než z dobře prohnojené hlíny, pak je to jejich volba. Jinak, většina rajčat u nás na trhu jsou již dnes pěstovaná z "vody" v obřích sklenících kdesi v africe . Že nemají prakticky žádnou chuť , i když někdy vypadají krásně, to je už věc druhá. V akci z letáku se o ně lidi poperou....
Problém chuti není v hydroponii, do vody můžete dát cokoli co je v hlíně a rostlina je schopna to přijmout, ale v odrůdě. Pěstují se speciální vyšlechtěné druhy, které jsou odolnější, hodně plodí ale mají slabší chuť.