Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak si izolovat DNA doma v kuchyni. Stačí na to jahody a ananas

Myslíte si, že záhadnou zkratku DNA mohou na vlastní oči spatřit jen biologové a detektivové pod mikroskopem? Ukážeme vám zajímavý trik, jak šroubovice DNA oddělit a spatřit je na vlastní oči. A ještě si při tom namícháte sladký alkoholický koktejl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M38i58c62h87a21e84l 22M83e36n34s55i12k 8801836210842

Tak ode dneška budu doma říkat,

že jdu izolovat DNA ;-DR^

+8/0
2.2.2016 23:42

V79l43a39s55t75i18m85i41l 19H21n56í20k 6266562881537

Tak už jste to někdo testnul? Jak to chutná, když je to podle názvu kyselina?

0/0
2.2.2016 20:36

J59i89r11i 48R74u93s63n59o79k 4435502337623

Veskere jidlo, ktere snite (vcetne pavouku v noci), v sobe ma tu "kyselinu". Tak si odpovezte sam. Navic kyselina neznamena, ze je chutove kysela, ale znamena to urcitou chemickou vlastnost dane molekuly souvisejici s protony.

+4/0
4.2.2016 13:40

V89l22a85s77t56i41m24i84l 39H52n62í49k 6766552111727

To všechno vím. Ptal jsem se, jestli to už někdo otestoval a jak to chutná.

0/0
4.2.2016 17:38

J65a73n 20H76a66v58l30í92k 6194457146495

Vzhledem k tomu, že se to vyloví z 80% rumu, tak silně po něm. ;-)

+2/0
6.2.2016 0:04

K75a95r94e74l 44D17e56n31k 1430346472986

Učím se na zkoušku z Biochemie (také na VŠCHT). Pro odreagování si otevřu iDnes a tohle. Asi znamení...

+15/0
2.2.2016 14:54

P56e38t73r 60Š57k85o35d26a 5177570174760

Vtipné :-)

Jen si neodpustím drobnost - proč je video v tak nízké kvalitě? Že by redakce Technetu neměla HD kameru...?

+2/0
2.2.2016 14:50

G76a23b84r33i62e64l 83H46o95r20t45e62n 9561669743414

Řekl bych, že přibližně v polovině postupu začne většina lidí provádět úplně jiný experiment, ale... vypadá to dobře.:-)R^

+20/0
2.2.2016 11:03

M48i54c51h32a49e71l 77M19e29n55s42i61k 8591786320682

Sice nevím jestli to byla bílá gelovitá sraženina DNA

nebo bílé myšky,

ale pokus se každopádně podařil;-)R^

+3/0
2.2.2016 23:45

P48e87t97r 67Z92a71j96i79c 5689630624609

...velké množství hodnotného extrakčního činidla...to je uzasnej termin pro 70%+ snaps:-)

+17/0
2.2.2016 10:57

O27n38d96r11e28j 59S84i67d12o64n 6544366511172

Diky, to je perfektni! Jen jeste dodam, ze precipitace DNA lepe probiha za nizsich teplot, takze pobyt v lednici by mohl experimentu pomoci.

+5/0
2.2.2016 9:53

P24e42t19r 50S84v45o41b23o93d17a 9785757734540

... jeste lepsi je to dat na chvili do mrazaku

0/0
2.2.2016 12:08

O82n54d51r80e17j 24S58i12d27o45n 6594406281462

Jen v pripade, ze mate smes s dostatecnym procentem EtOH. Tento protokol, kde pouzivali prevrstveni, tak tam by jim ta spodni faze (prakticky voda) mohla snadno zmrznout.

+1/0
2.2.2016 21:38

M10a45r32t53i40n 51H63o82r47á58k 7226775248

Ten Technet je prostě nejlepší redakce iDnes R^

+31/−1
2.2.2016 9:46

V85á24c12l92a49v 83K20a23r29a20s 1137551436911

R^:-)

+5/0
2.2.2016 9:43

D64r40a91h15o34m15í23r 75S93t71r55o32u42h13a28l 4715148312944

Tak tohle je geniální :D

+8/0
2.2.2016 9:37

J45a43r25o12s42l65a89v 44S36t86u26p22k49a 6837179719274

uplne nejlepsi je izolovat rum Stroh do ustni dutiny

+6/0
2.2.2016 8:25

O16n66d17ř53e18j 71B47o18k 4317931608768

Na příští grilovačce vyzkouším, díkyR^

+4/0
2.2.2016 5:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.