- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Čo z toho má spotrebiteľ? Nič, len riziko. Dejiny sú plné "bezpečných" vecí, ktoré sa neskôr ukázali ako mimoriadne nebezpečné. Stačí uviesť pár z minulého storočia:
1. na začiatku 20.storočia sa rádioaktívne rádium používalo ako medicína - dokonca sa pilo ako liek - kým ľuďom nezačali vypadávať zuby a nezačali zomierať
2 DDT bolo super hnojivo, pokiaľ sa neprišlo na to, aké škodlivé účinky má na vývoj detí
3. Azbest bol zase super izolačný a bezpečný materiál. Len sa neskôr prišlo na to, že má rakovinotvorné účinky.
4. V 50. a 60. rokoch sa objavilo viacero super liekov, ale tehotným matkám, ktoré ho brali, sa často narodili zdegenerované deti.
Takže ak niekto vyhlasuje, že nejaká nová technológia je bezpečná., tak mu neverím ani nos medzi očami. Áno, môže byť bezpečná, ale len z pohľadu súčasných poznatkov a poznania sveta. Lenže objem informácií o svete okolo nás rastie geometrickým radom.
Takže nevidím žiadny dôvod, prečo riskovať konzumáciou geneticky upravených lososov.
A ešte jedna informácia je podľa mňa v článku nezmyselná - tá o znížení náročnosti na potravu o 25 %. Videl som dokument, ako chovajú lososov na morských farmách v Nórsku, a tam uviedli veľmi zaujímavé číslo: a síce že u lososov stačí na 1 kg prírastku hmotnosti len 1,2 kg potravy. U bravčového /vepřového/ a hovädzieho je to 2 až 3 kilogramy.
Takže ak z tých 1,2 kg uberú 25 %, tak dosahujú rozprávkový prírastok 1 kilogramu len s 0,9 kg potravy..
Kde a kdy bylo DDT super hnojivo ? Zbytek komentáře má zhruba stejnou ůroveň.
P.S, Tak na toto je potřeba asi hodně něčeho ( odvahy, nebo neznalosti(( dá se to nazvat i jinak, vulgárně )) ). :
Videl som dokument, ako chovajú lososov na morských farmách v Nórsku, a tam uviedli veľmi zaujímavé číslo: a síce že u lososov stačí na 1 kg prírastku hmotnosti len 1,2 kg potravy. U bravčového /vepřového/ a hovädzieho je to 2 až 3 kilogramy.
Už vidím ty děti po dvou generacích živených lososem s GMO růstovým hormonem. Dvě hlavičky, šest prstů ale výrobce jejich dědečkovi tvrdil, že je to bezpečné.
Ale možná budou mít minimálně jeden funkční mozek. A to může být výhodou.
Vytloukání klínu klínem!
Začátek konce klasického lososa.
A to jako proč? Jak ovlivní klasického lososa, že se někde v sádkách pěstuje něco podobného? Snad jedině že se klasický losos přestane lovit.
všechno se dělá na začátku v dobré víře,ale přírodu nelze obelhat má větší moc než člověk. Penicilin zachránil miliony lidí, byl to převratný objev, kdo by si ale tenkrát pomyslel že dá vzniknout novým rezistentním druhům bakterií na které nic nezabírá a jednou budou možná tak odolné že vyhladí celé lidstvo.
Rezistentní bakterie ne můžou způsobit nic horšího, než že se částečně vrátíme do doby před penicilínem.
Takže jak si vypěstovat skvělé hráče košíkové, trhače jablek, třešní, natěrače stropů bez štaflí atd. už víme, jen se do toho s chutí pustit.
Vsechno, co roste rychle, ma horsi chut a mene zdravi prospesnych slozek nez to, co roste pomaleji. Pokud GMO lososy nebudou oznacene, prestanu jist lososy vubec.
No, alespoň neubude. To já si dám rád.
Ještě mě napadá: Naši předkové přece nemohli nikdy jíst kiwi, ani brambory. Před 600 léty začali jíst brambory, které zcela jistě jejich organismus neznal. Před 100 léty se do Evropy začalo vozit kiwi.
Jak brambory, tak kiwi mají svoje geny. A najednou je problém jíst něco, co má jiné geny? Kór když jsou to sekvence přírodního původu...
Kazdy at si ji, co chce. Ja jim jen to, co mne chutna a po cem se citim dobre. Zatim zadna GMO zelenina, ci ovoce mne nechutnalo. Je mozne, ze nejake chutnat bude, ale doposud jsou ty geneticke upravy motivovany tim, aby zbozi dlouho vydrzelo a nekazilo se a plody aby byly odolne vuci skudcum. Zatim zadne geneticke modifikace nebyly provedeny proto, aby zlepsily chut!
Víte, že roubování stromů znamená přenos živé tkáně jednoho organismu na druhý, geneticky odlišný?
Roubovani ovsem nema s genetickymi zmenami nic spolecneho.
už od pravěku konzumujeme GMO...a teď so toho teprve někdo všimnul a hned je to špatně