Podívejte se: Na stánku Technetu jste mohli ochutnat kouzla molekulární kuchyně

  • 10
Před očima návštěvníků jsme vykouzlili z tekutiny mátové kuličky Technetu. Zájemci mohli ochutnat i kapučíno "vařené" v dusíku. Prozradili jsme i tajemství, jak se všechna tato kouzla molekulární kuchyně provádí.
Molekulární kuchyně na stánku Technet.cz
Molekulární kuchyně na stánku Technet.cz
Molekulární kuchyně na stánku Technet.cz
Molekulární kuchyně na stánku Technet.cz

Zobrazit fotogalerii

Kdo přišel v pondělí na náš stánek, který máme na Národní třídě v budově Akademie věd, mohl ochutnat molekulární kaviár s mátovou příchutí a napít se speciálního nitro kapučína, až se mu od pusy kouřilo.

Autor těchto kouzel, Petr Koukolíček z Molekulárního cateringu, vysvětlil, jak vlastně pokrmy v takzvané molekulární kuchyni vznikají.

Jak jsme vysílali:

Na Týden vědy jsme nevyslali náš profesionální video tým, ale přenos si zajistili sami redaktoři. K odbavení signálu použili Microsoft Expression Studio, kterým jsme signál poslali na servery iDNES.cz. Ty se postaraly o jeho další distribuci.

Obraz jsme snímali kamerou Panasonic HDC-SDT750, zvuk měl na starosti bezdrátový mikrofonní set Sennheiser Evolution 100 G3.

Další program Týdne vědy a techniky najdete zde.