Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme krtnožku, krokodýlí curry a E.T. se domů již nepodívá

  16:07aktualizováno  16:07
Blíží se vánoce, čas kaprů, bramborových salátů, zapíchnutých kostiček, smažených rybích prstů, oschlého vánočního cukroví, žlučníkových záchvatů a jiných delikates. Co si však vánoční čas zpestřit skutečnými Lukulovými hody.

Dnešní díl S Technetem za zábavou a poučením je celý věnován vaření, pečení, smažení, dušení, flambování a jiným kuchyňským radovánkám. Naučíme se chutně si připravit mimozemšťana, upečeme si koláček s červíky, namícháme si výborný sýrový dip s kandovanými cvrčky a pro opravdové znalce tady máme lahodnou zeleninovou psomáčku.

Nezbývá než si připravit Hotplate, Quickheet a Ultimate Chopper a hurá do kuchyně.

Začněme rovnou hlavním chodem:

E.T. po texasku nebo na způsob ragů
 
Někdo by si mohl myslet, že na na mimozemšťany neexistují žádné kuchařské knihy. To je však omyl. Na stránkách http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html se dozvíte vše potřebné k tomu aby váš kulinářský experiment byl úspěšný. Najdete zde několik důvodů proč mimozemšťany vůbec jíst (například proto, že k nám přicházejí bez pozvání a jsou Košer). Seznámíte se s jednotlivými druhy mimozemšťanů s důrazem na jejich chuťové přednosti. Nejlepší jsou Modří, protože už vědí a chutnají jako kuře. Navíc je z nich výborné curry. Špatní nejsou ani Šedí. Mají tužší maso než Modří a musí se déle vařit, za to však výborně chutnají zejména na česneku. Naučíte se mimozemšťana i správně stáhnout, což zejména u tužšího Šedého může být problém.

 
Ideálně tvarovaný grill na přípravu vetřelčího barbecue
zdroj: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html

První a nejznámější recept pochází již z roku 1947 kdy došlo k blízkému setkání prvního druhu v Rooswellu. Návod naleznete zde: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html. Lákavý je již jeho název: Mimozemšťan na šalvěji s česnekovou nádivkou.


Údajné záběry z pitvy mimozemšťana jsou ve skutečnosti z nadívání česnekovou omáčkou.
zdroj: http://users.bigpond.net.au/wanglese/Alien_recipes.html

Další recepty nejsou o nic méně lákavé: Vetřelčí ragů, Modrý Stroganoff, Plátky Modrého s Brandy omáčkou apod.

Autoři webu nezapomněli ani na rady jak mimozemšťany chytat (existují tři ověřené metody). Zároveň však upozorňují, že i pouhý styk s těmito tvory je zakázán federálním zákonem. Ten však platí v USA a není tedy důvod si s ním lámat hlavu. Na to kde je u nás největší výskyt mimozemšťanů vhodných pro konzumaci se zeptejte experta pana Bendy na stránkách Vesmírných lidí http://www.vesmirni-lide.cz/default_c.htm. Pan Benda je s mimozemšťany v neustálém kontaktu a může vám podat neocenitelné informace o jejich aktuálním výskytu.

Univerzální zeleninová psomáčka z Čech

K mimozemšťanům se výborně hodí. Při grilování totiž často dojde k přesušení masa a lahodná psomáčka mu dodá tu pravou šťávu. Také ingredience pro omáčku se snadněji shánějí než mimozemské maso. Postačí nějaká umisťovací výstava zatoulaných zvířátek. Recept naleznete na stránkách www.prdel.cz


Důležité upozornění: vhodného psíka k přípravě omáčky, poznáte podle bílé pěny u tlamičky.

Vhodnou přílohou může být i zelenina. Nejprve si ji však musíte zastřelit. Dříve než vás sežere. Hru naleznete zde. Účelem této údajně vegetariánské hry je kečupem masakrovat zeleninu.

 

Krysa po východňársku

Až z daleké Asie pochází zajímavý recept na přípravu krysí pečeně. Recept včetně bohaté obrazové přílohy naleznete zde.

 

 

zdroj: http://www.babkadedka.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=37

Chuť na něco malého? Co takhle praženou rýži s moučnými červíky.

Jak na to vám poradí studenti a profesoři Univerzity v Iowě z Katedry entomologie. Broučci, červíci, a kobylky luční (zejména obalené v čokoládě chutnají výborně) mají hodně bílkovin a málo kalorií. Vhodné i pro dietáře. Nutriční tabulky přiloženy. Na stránkách univerzity naleznete i recepty na výborné moučníky. Doporučujeme muffin s kukuřičným červem. Zajímavé je, že ani válečná Evropa nepočítala s využitím hmyzu v kuchyni. Dolar, ale stále klesá....

Štír v lízátku, sršeň v medu a nejdražší káva na světě

Žádná hostina se nemůže konat bez zákusků a nápojů. V internetovém obchodě www.edible.com lízátka, čokoládky, bonbóny ale i afrodiziaka a zrnkovou kávu.

Největší nabídka je v oblasti lízátek. Vybrat si můžete mezi tequilovým lízátkem se štírem (z vlastní zkušenosti doporučuji), vodkovým lízátkem s červem nebo pepermintovým lízátkem s mravenci. Výborný je i sršeń v medu, který navíc funguje jako afrodiziakum stejně jako prach z pravých perel.

 
 

Do kategorie hlavních chodů patří ještě krokodýlí curry. Mravenčí čokoládu si oblíbí zejména děti.

Kávičku po obědě si dá jistě každý a rád. A pokud hostitel navíc zdůrazní, že je připravena ze zrnek, které nejprve spapala a posléze vyvrhla lasička, bude zájem jistě enormní. Jedinou nevýhodou této lahodné kávy pro chvíle pohody je její cena. Za 57 g zaplatíte 17 liber (cca 748 Kč). Jako aperitiv servírujte vodku s hadem. Čtyři panáky pořídíte za 22 liber (cca 1000 Kč).

Něco ostřejšího na závěr

Kanibalskou kuchařku zakoupíte na těchto stránkách za pouhých osm liber.

No a na úplný závěr nám nezbývá nic jiného než vám popřát hezký víkend a Dobrou huť Klementa Gotwalda.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Smajlíky mohou komunikaci zrychlit, ale také způsobit nedorozumění.
Internetový smajlík slaví 35 let. Podívejte se, které kandidáty porazil

Původně měl usměvavý smajlík :-) označovat každou zprávu, která není myšlena vážně, zatímco zamračeným emotikonem :-( měly být označeny ostatní zprávy....  celý článek

Logo Pirate Bay
Stahujete z Pirate Bay? Zpomalí vám počítač, protože tajně těží kryptoměnu

Návštěvníci stránek torrentové sítě The Pirate Bay hlásí, že stránka jejich procesor využívá k těžbě digitálních měn.  celý článek

Logo Facebook
Facebook má nová pravidla. Mají bránit šíření falešných zpráv

Facebook přistoupil ke zpřísnění pravidel, které mimo jiné připraví o reklamu stránky, které šíří urážlivé a nepravdivé informace.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.